Huawei update een smartphone voor hij is uitgebracht

huawei-mate-x
Dat leidt tot steeds ingrijpender gevolgen. lees maar!

Naast de problemen die Samsung ervoer met de Samsung Galaxy Fold was er nog een grote Aziatische telecomreus die een smartphone met vouwbaar scherm wilde lanceren, de Huawei Mate X. Nu Samsung ontwaakt lijkt kan Huawei niet achterblijven. Hun topman Richard Yu bevestigde een release voor komende oktober. Dat werd tijd. De Huawei Mate X zou namelijk in eerste instantie, net als de concurrent, dit voorjaar uitkomen.

Tegelijk met het uitstel van Samsung stelde ook Huawei de introductie van haar vouwbare smartphone uit. Anders dan Samsung had Huawei echter nog geen review-exemplaren ter beschikking gesteld. Hierdoor kon zij redelijk vaag blijven over de reden van het uitstel. Na een eerdere aankondiging voor re-release in augustus, die wegens trage ontwikkeling van het 5G-netwerk werd uitgesteld, lijkt het nu dus bijna zover te zijn.

Dat lijkt goed nieuws, maar is het waarschijnlijk niet. Het toestel is namelijk door het tijdsverloop al zo gedateerd dat men hard werkt aan een update. De Huawei Mate X2 moet onder meer de nieuwe Kirin 990-processor ingebouwd krijgen. Waar dergelijke innovaties meestal voorbehouden zijn aan paradepaardjes is de nieuwe chip nu al toegepast in de komende Huawei Mate 30.

Overigens doemen ook voor de Huawei Mate X2 problemen op. Men gebruikt namelijk voor de 5G-netwerken Google-toepassingen en zoals we eerder meldden is dat voor nieuw te ontwikkelen telefoons onmogelijk. Zo lijkt ook het tweede vouwbare paradepaardje nu al vertraagd.

Op deze manier blijft Huawei last hebben van de impact van vertragingen op de release-kalender en kan zij haar paradepaardjes niet goed vermarkten. Juist dat is nu cruciaal om de handelsoorlog te overleven. Wordt uiteraard vervolgd.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *