Huawei wil 5G gerust delen met andere partijen

Huawei
Het Chinese techbedrijf wil er alles aan doen om vriendelijker uit de verf te komen.

De Amerikanen hebben er nooit bewijs voor geleverd, maar feit is dat de wereld met een schuin oog kijkt naar Huawei. Het Chinese techbedrijf wil er dan ook alles aan doen om het vertrouwen van het bedrijfsleven terug te winnen, mocht dit beschadigd zijn.

In een interview met The Economist stelt topman Ren Zhengfei het geen probleem te vinden om Huawei’s eigen 5G-techniek te delen met andere bedrijven. Firma’s die niet direct zaken willen doen kunnen zo toch met de 5G-techniek van Huawei aan de slag en zo verdient het techbedrijf er alsnog geld aan. Huawei maakt zo wel een concurrent op basis van eigen technologie, maar daar heeft de firma geen problemen mee.

Huawei zal zijn winstverwachtingen bij moeten staan in dit turbulente jaar. De smartphone-tak van het bedrijf lanceert later deze maand de nieuwe Mate 30 Pro. Een toestel waar veel ogen op gericht zijn, want voor het eerst krijgt een Huawei vlaggenschip niet toegang tot alle Android functionaliteiten zoals we dat gewend zijn. De kans is groot dat het bedrijf daardoor moet inleveren op verkoopaantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *