Huh, komt Apple met een buigbare iPhone?

Komt Apple met een buigbare iPhone?
Apple werd uitgelachen toen een handvol iPhones krom uit de broekzak werd gehaald, maar in Cupertino zijn ze daadwerkelijk bezig met telefoons die gebogen/flexibel zijn.

Dat blijkt uit een aantal patenten die Apple toegewezen heeft gekregen door het US Patent & Trademark Office, aldus AppleInsider. Uit deze info kunnen we opmaken dat Appel wel wat zien in buigbare telefoons. Thats right: niet alleen het display is buigbaar, ook de behuizing kan vervormen. Iets dat we nu al zien bij de G Flex-serie van LG.

Apple’s patent beschrijft ook hoe de buigbaarheid de telefoon, die niet van aluminium maar plastic of vezelcomposieten wordt gemaakt, van invloed kan zijn op een aantal nieuwe functies. Denk hierbij aan het buigen van de telefoon om applicaties te starten, de telefoon te ontgrendelen, of als toepassing in games. Of, zoals in onderstaande afbeelding, om hem dicht te vouwen. De iKlaptelefoon?

iKlaptelefoon

Vooralsnog zijn het nog maar patenten, waarbij het de vraag is of ze ooit de tekenkamer van Jony Ive zullen verlaten.

Nog geen reacties

  1. Tuurlijk doen ze dat. LG en Samsung zijn al een tijdje flexibele conceptjes naar elkaar hoofd aan het mikken, dus moet Apple ook meedoen. Stel je voor dat er weer een patentenstrijd losbreekt en Apple kan niet meespelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *