Hulu concurreert niet zo subtiel met Netflix

Hulu moet hard aan de bak
Netflix’ recente prijsstijging creĆ«ert een kans voor Hulu.

Netflix heeft het ondanks de diversificatie van de streamingwereld niet heel erg moeilijk, zo bleek uit het financiƫle rapport dat nonchalant Fortnite als grootste concurrent bestempelde. Hulu moet daarentegen kennelijk hard aan het werk om relevant te blijven en doet dat met een niet zo subtiele prijswijziging.

Netflix werd namelijk duurder in de V.S., wat voor de thuisbasis van Hulu (het bedrijf is buiten de V.S. nauwelijks verkrijgbaar) een kans creƫerde om groter te worden. De streamingdienst gaat daarom hun service voor het instap-abonnement goedkoper maken. Eerst kon je instappen voor $8 dollar terwijl dat nu $6 dollar wordt.

Maar dan ben je er nog niet. Hulu heeft namelijk een apart verdienmodel dat live TV met streaming en reclames combineert. De reclamevrije optie kost nog steeds $12 dollar terwijl het pakket met Hulu en live TV met $5 dollar omhoog gaat naar $45 dollar.

Kortom, Hulu probeert meet geld uit hun TV-streaming-combo te halen terwijl het instapmodel goedkoper is geworden. Dit bewijst dat de dienst (in tegenstelling tot Netflix) wel hard moet werken om aan de man te komen. Ik verwacht dan ook dat veel diensten moeten gaan reageren op Netflix’ bewegingen in de markt, simpelweg omdat ze zich een weg moeten banen om de gigant heen. Wellicht dat het platform zich ook alvast indekt voor andere grote jongens die binnenkort het feestje komen verzieken, zoals Apple en Disney.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *