HvA stopt met het maken van geprint pistool

HvA stopt met het maken van geprint pistool
Vandaag stond een 3D-printer In het Theo Thijssenhuis van de Hogeschool van Amsterdam overuren te draaien op de inmiddels wereldberoemde printpistooltje van Cody Wilson. Maar het project is vroegtijdig stopgezet.

Willem Brouwer, docent informatica en lid van de Centrale Medezegenschapsraad van de HvA, had samen met technisch onderwijsassistent Cees Boschman het plan opgevat om het bekende Liberty-pistool uit te printen. De machine was al in werking gezet en de blaffer van PVC zou morgen klaar zijn.

Eerder vandaag zou Boschman nog tegen Foliaweb dat ze alleen zelf een metalen slagpin moesten toevoegen. En kogels, uiteraard.

‘Een slagpin kunnen we zelf in elkaar knutselen, maar we zijn niet van plan om het wapen te gaan testen met echte kogels. Dat is veel te gevaarlijk,’

Maar inmiddels is het project stopgezet. Cees Boschman laat weten dat ‘de stekker letterlijk uit de printer is getrokken’. Waarom is nog onduidelijk, maar de media-shitstorm die de heren docenten en de HvA over zich heen zouden krijgen is wellicht een reden.

Of zou het ermee te maken hebben dat de blauwdrukken al van diverse uploadsites zijn gehaald, ook die van Kim Dotcom, en het beschikbaar stellen van de CAD-files in de VS zoals Cody heeft gedaan mogelijk beschouwd wordt als een vorm van wapenexport waar 10 jaar celstraf op staat? We wachten rustig op een verklaring.

3 reacties

  1. sowiezo een slecht idee. CAD file van een louche uploadsite downloaden en printen. Wie weet is de CAD aangepast en backfired dat ding in je face.

    • @Laue: als je het in elkaar steekt zal je het wel merken dat het een verkeerd ontwerp is dan op de originele afbeeldingen.

      mensen die het gedl hebben op hun PC, kunnen toch altijd over 5 jaar dit nog uitprinten, ze doen precies of ze halen het bestand van het internet dat het niet meer uitgeprint kan worden!

  2. Zodra het op internet heeft gestaan komt het er nooit meer vanaf. Niet zo handig trouwens om als leraar zonder toestemming wapens te gaan printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *