Iedereen is in afwachting van de PlayStation 5..

PS4 games kopen in de winkel: dit gaat voortaan anders
..en dat heeft zo zo’n gevolgen.

Met Sony’s bekendmaking van de voorlopige specificaties van de PlayStation 5 is het officieel: er komt spoedig een nieuwe generatie PlayStation aan. Zo’n aankondiging heeft echter ook gevolgen. Wie gaat er immers nu nog een nieuwe PlayStation 4 kopen?

Dat gezegd hebbende. Een PS4 kost de wereld niet meer. Zeker de non-Pro varianten koop je tegenwoordig voor relatief weinig geld. Sony verwacht ook dat de verkooptop van de PlayStation 4 achter de rug is en dat verkopen zullen terugnemen.

Vorig jaar verkocht Sony 17,8 miljoen consoles (bron). Een daling in vergelijking met 2017, toen Sony nog 19 miljoen PS4’s wist te slijten. De verwachting is dat de Japanners dit jaar nog minder exemplaren gaan verkopen. Sony is dit jaar sowieso een afwezige. Op de E3, het grootste gamespektakel van het jaar in Los Angeles, is het bedrijf niet aanwezig. De E3 gaat in juni van start, maar Sony lijkt zich te focussen op andere zaken. Mocht het bedrijf volgend jaar op de E3 de PS5 officieel onthullen, dan is het jaartje rust meer dan logisch geweest. Sony heeft in elk geval laten weten dat we de komende 12 maanden geen PS5 hoeven te verwachten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *