Iedereen met een smartphone kan Ebola bestrijden

Outsmart-Ebola
Een groot deel van de dag staat onze smartphone aan, maar doen we er niets mee. Hoog tijd dus om deze verspilde energie te benutten door Ebola te lijf te gaan.

Het ‘Outsmart Ebola Together’ schakelt smartphones van over de hele wereld in om het onderzoek naar Ebola een steuntje in de rug te geven. Middels het World Community Grid van IBM en de wetenschappers van het Scripps Research Institute moet er zo sneller een geneesmiddel gevonden worden.

Computerkracht
Het instituut is onvermoeibaar bezig om de zwakke plekken van het virus in kaart te brengen, en dat vraagt een hoop computerkracht. Als jij je tablet, smartphone of computer registreert, zal het systeem je aan een lijst met 680.000 toevoegen die gezamenlijk meer dan drie miljoen apparaten inzetten. Iedere keer als je jouw gadget niet gebruikt, zal het systeem je CPU benutten om wat data te verwerken.

Als genoeg mensen zich aanmelden kan het de wetenschappers een hele berg tijd schelen, en het mooie is dat je er zelf niets voor hoeft te doen om een goede daad te verrichten.

[gv data=”SrZ3x0Nxras”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Leuk initiatief, en ook prima te doen op je PC maar die hangt dan ook continu aan de netstroom en kent uiteraard geen datalimiet. Maar op je smartphone lijkt me dit erg onhandig vanwege de enorme nadelen met zich meebrengen. Op je smartphone heb je toch al te maken met een beperkte accuduur en een datalimiet.

    • @Edge: Op mijn HTC One m8 wordt er standaard een app meegeleverd die dit ook doet, maar dan voor andere ziektes. Dit doet de telefoon alleen als hij een stabiele Wi-Fi verbinding heeft en aan het netstroom hangt. De telefoon moet minimaal 90% opgeladen zijn voordat hij überhaupt begint met berekenen. Dus als hij in de nacht aan het rekenen is heb ik er geen last van 🙂 en help ik toch een beetje mee. Het lijkt mij dat dit volgens het zelfde principe werkt.

  2. Hard gezegd maar laat de ebola zijn werk doen, grote delen van Afrika zijn overbevolkt en kan niet in zijn eigen voedsel voorziening voldoen. Ebola is niets voor niets uitgebroken, de natuur ruimt ons op als er te veel zijn. Nogmaals erg hard maar waarschijnlijk de enige juiste oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *