IKEA komt met voordelige slimme lichtenserie

IKEA
Een slim huis hoeft niet veel geld te kosten.

Bij de IKEA kun je voor vrijwel alles terecht met betrekking tot huis & decoratie. Het Zweedse woonconcern heeft zich ook verdiept in moderne, slimme technieken en komt met een nieuwe lichtenserie.

De producten zullen worden gelanceerd onder de naam Trådfri. Staande lampen, hangende lampen, tafellampen: vrijwel alle soorten lampen zijn te krijgen. De verlichting kan worden bediend door middel van een afstandsbediening, of een app op je smartphone. Aan uit, dimmen of feller, zelfs een andere kleurtemperatuur behoort tot de mogelijkheden. Tevens zal het mogelijk zijn om verlichting via een timer in te stellen. Bijvoorbeeld om rustig wakker te worden.

Een losse lamp zal verkrijgbaar worden vanaf 19,99 euro en er komen ook complete pakketten, bestaande uit meerdere lampen en een dimmer. Helaas is het nog niet bekend wanneer IKEA in Nederland de Trådfri-serie gaat lanceren. Eerst zijn landen als Zweden, Duitsland en België aan de beurt. In een demonstratievideo laat IKEA de mogelijkheden zien.

[gv data=”2LA9zoGDxgg”][/gv]

3 reacties

  1. En dat terwijl Philips Hue er al is …. Niet goedkoop maar met een prijs vanaf 20 euro voor de goedkoopste Ikea lamp is ook niet bepaald een koopje.

    Dan wachten op afstandsbedieningen, dimmer, sensoren, etc etc en je bent weer zo een jaar verder voor iets wat al jaren te koop is.

  2. ’t Gaat om een zigbee variant en zou compatible zijn met Philips Hue. Een Philips Hue baseset kost bijna de helft van het IKEA pakket… Hier gaat IKEA vermoedelijk geen potten mee breken inderdaad.

  3. Nee, de IKEA lampen zijn niet compatible met HUE.
    Zowel IKEA als Philips voelen zich blijkbaar ook niet geroepen om daar veel tijd in te steken.
    Bovendien biedt IKEA momenteel ook geen RGB varianten aan dus van een volwaardige concurrent kun je niet spreken. Daarvoor is het prijsverschil met de witte Hue lampen te klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *