iMotion: een 3D-controller die je muis komt vervangen

iMotion
Voor wie niet genoeg van Leap Motions en Kinect-hardware kan krijgen, er komt een nieuw speeltje aan waarmee door virtuele omgevingen gewandeld kan worden: de iMotion.

Webcam

De iMotion is een vinding van Intellect Motion en is gisteren op Kickstarter.com gelanceerd. Het bestaat uit twee controllers die je als handschoenen kunt aantrekken. Hierin zitten accelerometers, een gyroscoop, en drie LED-sensoren die op je handpalm komen te liggen. Communiceren met computers doet de iMotion door de bewegingen van de LED-sensoren door te geven aan je webcam, die dankzij de meegeleverde software van iMotion opeens weet waar je loopt en welke bewegingen je maakt. Moet je in een spel ergens op klikken, dan bedek je de LED’jes met je vingers. De iMotion geeft ook haptische feedback in de vorm van trillingen.

iMotion

Oculus Rift

De iMotion kan daarnaast ook samenwerken met virtual reality-bril Oculus Rift. Om je zo even compleet van deze aarde te laten verdwijnen en in een spel te stoppen. Virtueel gezien dan. Om dit te realiseren stellen de makers een ontwikkelaarskit beschikbaar waarmee developers hun spellen geschikt kunnen maken voor de iMotion

Hoe het apparaat precies werkt? Bekijk hieronder een demo van de iMotion:
[gv data=”twMg3efXHBc”][/gv]

Op bedelsite Kickstarter hopen ze minstens een dollarton op te halen, zodat ze de -steeds zwaarder bevochten- virtual reality-markt op kunnen. Aan de prijs zal het in ieder geval niet liggen. De eerste 100 funders krijgen hem voor 49 dollar, de reguliere prijs moet uiteindelijk op 79 dollar komen te liggen.

iMotion

[lg_folder folder=”0_Divers/iMotion/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *