In 2018 is de halve wereldbevolking online

Wereldbevolking-Online
Het wordt de komende jaren een stuk drukker op het wereldwijde web.

Researchfirma eMarketer heeft de groei van het internet voor de komende jaren onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat we volgend jaar met 2,89 miljard mensen online zijn, wat neerkomt op 42 procent van de wereldbevolking. Dit is een groei van 6,2 procent ten opzichte van 2014.

Smartphones en internetverbindingen
Als deze lijn zich voortzet zullen in 2018 3,6 miljard mensen (de halve wereldbevolking) minstens één keer per maand online zijn te vinden. Deze groei is vooral te danken aan de betere beschikbaarheid van goedkopere smartphones, en de snelle ontwikkelingen op het gebied van internet in India en Indonesië.

Internet-bevolkingsaantallen

Daarnaast zetten internetbedrijven zich steeds meer in om ook internetverbindingen mogelijk te maken in ontwikkelingsgebieden. Zo werkt Google aan internetballonnen met Project Loon en wil Tesla in de nabije toekomst een satellietnetwerk lanceren die goedkope internetverbindingen over de hele wereld verspreiden.

Ranglijst
De verzamelde cijfers van eMarketer geven bovendien een kijk op de landen met de meeste internetgebruikers. China voert de lijst aan met 620,7 miljoen gebruikers in 2013, gevolg door Amerika met 246 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *