In deze bios staat het eerste Samsung LED-scherm

In deze bios staat het eerste Samsung LED-scherm
Eindelijke goede kwaliteit in 3D!

IMAX-films en films op een regulier scherm hebben prima kwaliteit. Ga je echter een 3D-film bezoeken, dan kun je soms de pixels tellen. Het voelt ouderwets en naar mijn mening wat achterhaald. Persoonlijk laat ik 3D-films schieten omdat ik het niet prettig vind kijken.

Misschien moet ik een tripje naar Zwitserland overwegen, want in een bioscoop daar is een nieuw scherm van Samsung in gebruik genomen. Het gaat om het Arena Cinema Silhcity theater in Zürich. Het LED-scherm is 408-inch groot en biedt een 3D-ervaring die anno 2018 door de beugel kan.

Het scherm is 10 keer zo helder in vergelijking met een regulier scherm. Daarnaast wordt de content in 4K en HDR uitgezonden. Het geluid is afkomstig van een JBL Professional systeem.

LED-technologie in bioscopen is nog maar schaars te vinden. LED-schermen zijn onder meer te vinden in bioscopen in Shanghai, China en Seoul en Busan in Zuid-Korea. De komende jaren zal de technologie zich verder ontwikkelen en uiteindelijk ook naar een bios bij jouw in de buurt komen. Echter, moet de betreffende ondernemer wel genoeg kapitaal hebben om te kunnen innoveren natuurlijk.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *