iPhone XR werd in eerste maand juist héél goed verkocht

Hij doet het wel lekker
En haalde iets meer Android-gebruikers over om over te stappen.

Of 2018 een goed jaar was voor Apple met betrekking tot alle verschillende iPhones, is voor het eerst een (klein) raadsel; Apple maakt haar verkoopcijfers niet meer publiekelijk bekend, wat in eerste instantie tot een stevige klap op de beurs leidde. Gelukkig kunnen we aan de hand van reële schattingen nog een aardig beeld krijgen.

Wat blijkt? Volgens Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) is de berichtgeving over Apple’s ‘budget’ smartphone helemaal niet zo juist en werd het toestel hartstikke goed verkocht in de eerste maand dat hij uit was. Volgens de onderzoekers was de XR goed voor bijna een derde (32%) van alle iPhone-verkopen.

iPhone XR viel goed in de smaak in november

Ter vergelijking werd de iPhone X volgens de cijfers in hetzelfde tijdsbestek vorig jaar slechts in 30% van de gevallen gekocht. De XR doet het dus vermoedelijk in de eerste maand beter dan de X.

Maar er is nog beter nieuws voor Apple-fans, want de iPhone XR bleek een bijzonder handige zet van het miljardenbedrijf om Android-gebruikers over te halen om ‘zich bij Apple aan te sluiten’. Toen de iPhone X in november van 2017 uitkwam upgradede 86% van de iPhone-kopers van een oudere iPhone naar een nieuwe en stapte slechts 11% over van Android naar iOS.

Afgelopen november, met de release van de XR, upgradede 82% van de gebruikers van een oude naar een nieuwere iPhone terwijl 16% van de toestellen werd verkocht aan een overgestapte Android-gebruiker.

Uiteindelijk moet je dergelijke cijfers altijd met een korreltje zout nemen, omdat het dus geen officiële cijfers zijn, maar geïnformeerde schattingen op basis van polls onder Apple-klanten. Het is wel een goede indicator als vergelijking met cijfers van een jaar geleden, verkregen met dezelfde methodes.

Lees ook: Apple iPhone XR reviews: Beste iPhone om nu te kopen

Chart @CIRP

Nog geen reacties

 1. “Uiteindelijk moet je dergelijke cijfers altijd met een korreltje zout nemen, omdat het dus geen officiële cijfers zijn, maar geïnformeerde schattingen op basis van polls onder Apple-klanten”.
  Deze cijfers neem ik niet met een korreltje zout maar met een pallet zout.
  Dit is dus gewoon fake nieuws waar apparata zich weer schuldig aan maakt.
  Geen enkel bewijs is hier over te vinden, en is geschreven door een Apple fan boy.
  Ook de melding van het aantal overstappers van Android naar ios is weer volledig uit een Apple fan boy gedachte geschreven, hoeveel mensen hebben er de balen van gekregen van het “beleid” van Apple en over gestapt zijn naar het meer klantvriendelijke systeem wat Android heet?
  Zijn daar geen fictieve cijfers over bekend en waarom wordt dit niet vermeld in dit geweldige eenzijdige artikel?

  • @pawarana: Een onderzoek op basis van surveys is “geen enkel bewijs”? En volgens mij is het de tweede keer dat je me een Apple fanboy noemt. Ik heb een OnePlus en nog nooit in het bezit van een iPhone geweest, maar goed. En de vorige keer heb ik je ook al verwezen naar mijn andere artikelen; nieuws en feiten kan ik prima onderscheiden van mijn extreme voorkeur voor Android. Ik ben in genoeg artikelen kritisch op Apple. Jij bent daarentegen een echte android fanboy mag ik concluderen?

   • @yannickspinner:
    Ten eerste schrijf je dit artikel dat het bij mij overkomt dat je een gigantische Apple fanboy bent.
    Ten 2de ben ik geen Android liefhebber, maar een liefhebber van een goede telefoon die van mij is, en waar ik alles mee kan doen, wat ik wil, en dus geen geen gesloten systeem.
    Ten 3de die cijfers van CIRP, zien er letterlijk wel heel gekleurd uit, maar figuurlijk ook wel, want onderzoek doen op Amerikaanse markt, is altijd in het voordeel van Apple.
    Echte verkoopcijfers zeggen me meer dan zo’n onderzoek (wat je zelf ook “zegt”)
    Maar waarom ga in … naam dan een artikel schrijven dat je afsluit met “Uiteindelijk moet je dergelijke cijfers altijd met een korreltje zout nemen, omdat het dus geen officiële cijfers zijn, maar geïnformeerde schattingen op basis van polls onder Apple-klanten”?
    En waarom zou iemand zoveel geld betalen voor zo’n xr telefoon met high end specs van 2 jaar geleden, terwijl hij voor dat zelfde geld 2 flagships kan kopen met een systeem wat bekend is voor hem?

    • Dat iets op basis van feiten geschreven wordt heeft niets met fanboy-isme te maken? Dat jij zo fel tegen Apple bent is volledig aan jou, net als dat andere mensen graag wat meer geld mogen neerleggen voor een XR als ze dat willen. Nuance is belangrijk in onze artikelen dus ik vermeld erbij dat de onderzoekers inderdaad op de Amerikaanse markt hebben gekeken. Waarom zijn de cijfers dan nog relevant? Omdat ze vorig jaar praktisch exact hetzelfde onderzoek hebben gedaan, wat een trend kan onthullen. Het is simpelweg een vergelijking op basis van eerdere cijfers en omdat Apple de verkoopcijfers niet meer publiekelijk maakt, moeten we het met dergelijke vergelijkingen doen.

    • @pawarana: een android telefoon van jou ??? Laat me niet lachen … ALLES inclusief prive gegevens waarvan je niet eens wist dat je ze had is van google ! Er is werkelijk niets van jou bij …

     JIJ bent het product van google en niet je telefoon.

     Wat ontzettend naief en dom …

     • @dgh74:
      Als Apple iets niet meer wil op een Iphone, heb jij als bezitter geen andere optie meer dan je er bij neer te leggen.
      Als zij ruzie krijgen met bv TomTom, kan jij geen TomTom er meer op zetten.
      Is je vingerafdruk scanner kapot bij je Iphone, is dat heel erg moeilijk te laten vervangen door een 3party reparatie bedrijf.
      Zeker in de toekomst ALLEEN maar te “repareren” bij Apple (die je dan een nieuwe aanraden)
      Op een Android kan je ALTIJD apps of andere dingen mee doen, waar Google of de maker van je telefoon geen ENKELE invloed over heeft.
      Ik heb het niet over prive gegevens, want dat is bij beide even slecht.

     • @pawarana: Onzin, Je privé gegevens zijn bij Apple veel veiliger dan bij Google. Een Android telefoon verstuurt per dag 15 keer je gegevens zoals je locatie door naar Google. Ook als je je telefoon niet gebruikt. Bij de iPhone is dat heel anders. Hiet wordt alleen je locatie doorgegeven aan Google als je daadwerkelijk een app als Google maps gebruikt. En dan nog halen ze het bij de iPhone door een algoritme waarbij het niet naar jou traceerbaar is. Facebook heeft de naam, maar Google is net zo erg, zoniet erger. Ze hebben alleen een betere PR macjine die aan jouw bericht te lezen goed werkt. Je hoeft mij niet te geloven, bekijk dit filmpje maar. https://www.youtube.com/watch?v=x2lbVRqBFdY&feature=share

     • @pawarana: hou toch op man … ten eeste gebeurt dat niet … ten tweede dan kies ik andere navigatie. Ten derde : Waneer de andere 100 navigatie apps niks zijn .. en ik persee die ene TOMTOM app nodig heb … dan kan ik altijd nog jailbreaken …

      Of ik kies voor android “want dan kan tomtom wel TEN KOSTE van alle privacy/data en verkoop ik mijn ziel aan google zonder dat ik het door heb”.

      Volgens mij heeft google het crypto minen ook aan banden gelegd doormiddel van een ”verbod”. Makkelijker te omzeilen in android dat wel … maar gaat om het idee.

      Je ziel en zaligheid uploaden naar google want dan kan je app icoontjes vrij plaatsen … handig verspreid over 20 schermen …. NEE DAT IS VRIJHEID. En dat is een voorbeeld waar geen IOS gebruiker wakker van ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *