In-display vingerafdrukscanner heeft onverwachts probleem

Gelukkig krijg je er een screen protector bij
Screen protectors blijken een onverwachtse horde.

De volgende stap in biometrische beveiliging gaat binnenkort gezet worden als de Vivo X20 Plus UD uitkomt in China. Dit zal het eerste toestel zijn met een vingerafdrukscanner geïntegreerd ín de display. Er is alleen één klein probleempje.

De technologie is namelijk nog niet in staat om te dealen met dikkere screen protectors. Iedereen heeft tegenwoordig wel een beschermlaagje op zijn smartphone zitten, want het repareren van bijvoorbeeld een iPhone X-scherm is ongelofelijk duur.

Het probleem zit hem in de optische sensor die ervoor zorgt dat je vingerafdruk al dan niet herkend wordt. Wanneer een screen protector te dik is, reflecteert je vingerafdruk verkeerd waardoor de sensor je niet meer kan identificeren. Om tech-liefhebbers met een Vivo X20 Plus (Under Display) een niet al te zware tijd te geven met het toestel, wordt er een passende screen protector meegeleverd die geen problemen veroorzaakt.

Het is niet duidelijk hoe dik een screen protector kan zijn voordat er problemen ontstaan. Maar tenzij je dubbel glas wilt gebruiken als bescherming, moeten de meeste beschermlagen gewoon werken in combinatie met de in-display vingerafdrukscanner.

Overigens is dat ervan uitgaande dat toekomstige smartphones ook een Synaptics vingerafdrukscanner gaan gebruiken. Ook is het niet duidelijk of de schermdikte en het design van deze specifieke Vivo invloed hebben op de werking van de biometrische beveiliging. Tot slot zit er nog een potentieel gigantisch nadeel aan deze nieuwe techniek. Krassen en barsten in het scherm (of de beschermlaag) kunnen een positieve scan ook in de weg staan.

Via: Engadget

6 reacties

 1. Screenprotector? Gebruik het al sinds 3 jaar niet. Is echt niet nodig voor me. Ben altijd zuinig met mn toestellen. Heerlijk clean zonder hoesje en zonder screenprotector! Vind het ook zonde de mooie design van mn S8+ te verstoppen.

  • @mstiic: ik ben het met je eens, het is doodzonde om zo’n flinterdunne strakke smartphone te verstoppen achter een rubberen hoesje en een dik stuk plastic. Maar ik heb het helaas echt wel nodig:p

 2. “Screen protectors blijken een onverwachtse horde.”

  En

  “Om tech-liefhebbers met een Vivo X20 Plus (Under Display) een niet al te zware tijd te geven met het toestel, wordt er een passende screen protector meegeleverd die geen problemen veroorzaakt.”

  Euh?..

 3. “Het probleem zit hem in de optische sensor die ervoor zorgt dat je vingerafdruk al dan niet herkend wordt. Wanneer een screen protector te dik is, reflecteert je vingerafdruk verkeerd waardoor de sensor je niet meer kan identificeren.”

 4. Alsof het hebben van een screenprotector een recht is ofzo ..
  Het is gewoon zo dat een protector altijd iets van een belemmering zal zijn in meer of minder mate.
  Als het 0,0 verschil maakte dan zat zoiets er al af fabriek op !

  Al ruim 10 jaar smartphones, nog NOOIT een kras op het scherm ofzo, gewoon zuinig met mijn spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *