In Football Manager 2018 kun je virtueel uit de kast komen

Auteur: , Geen reacties
Football Manager 2018

In de voetballerij is het lang niet altijd eenvoudig om uit de kast te komen, maar Football Manager 2018 hoopt homosexuele spelers een steuntje in de rug te geven.

Veel voetballers kiezen ervoor om hun geaardheid geheim te houden, omdat ze bang zijn voor de reactie van het publiek. Miles Jacobsen van FM-ontwikkelaar Sports Interactive hoopt iets aan dat probleem te doen door spelers in de game openlijk te laten praten over hun geaardheid.

FM kiest er om overduidelijke redenen niet voor om echte spelers uit de kast te laten komen. Alleen door de game gegenereerde spelers kunnen dat doen. Als dat gebeurt krijg je een kort bericht binnen, zo ontdekte Twitteraar @Lugenhimer83 in de betaversie van de game.

“We weten uit de informatie van professionals dat er homosexuele spelers zijn die daar niet over willen praten”, vertelt Jacobsen. “Ik vind het vreemd dat het in het voetbal nog steeds een probleem is dus wij willen laten zien dat uit de kast komen niet raar is en juist positief kan zijn.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).