Indiegogo test ‘geld terug garantie’ voor crowdfundingprojecten

Indiegogo-verzekering
Wij zijn dol op innovatieve crowdfundingprojecten, maar er blijft altijd het risico aan kleven dat je je geld in een bodemloze put gooit waar je niks voor terug krijgt. Indiegogo wil dit probleem oplossen door een verzekering te testen voor donateurs van een crowdfundingproject.

Jammer genoeg krijgen crowdfundingwebsites als Kickstarter en Indiegogo vaak een stempel opgedrukt met ‘onbetrouwbaar’ erop, omdat het nooit honderd procent zeker is dat je ook echt het product krijgt waar je geld voor neer hebt geteld. Kijk maar naar dit overzicht met horrorverhalen van Kickstarter. Dit houdt veel mensen tegen om hun geld in een project te steken, en daar wil Indiegogo verandering in brengen.

Garantie kopen
Op dit moment test de crowdfundingsite een geld terug garantie, die je voor vijftien dollar extra aan kunt schaffen als je besluit om een project te ‘backen’. Deze verzekering zorgt ervoor dat je gegarandeerd je ingelegde bedrag terugkrijgt als het product niet binnen drie maanden na de beloofde datum geleverd is.

Op deze manier kun je dus altijd maar maximaal 15 dollar verliezen, wat vooral van pas komt als je besluit te investeren in een duur project van een paar honderd euro. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Indiegogo deze verzekering dus voor haar rekening neemt, en niet de crowdfunder.

Crowdfunding-garantie

Voorlopig een test
Indiegogo test deze nieuwe functie voorlopig alleen bij de Olive, een hartslagmonitor die genoeg geld wist binnen te halen om haar doel te halen. Ze vertelden aan Mashable dat dit in de nabije toekomst zo blijft, om te zien of de nieuwe functie aanslaat.

Nog geen reacties

  1. Ik verkies toch Kickstarter boven Indiegogo.

    Het feit dat er bij Indiegogo erg veel projecten zijn waar je inleg niet retour komt na mislukken van het doel blijft me een beetje tegen de borst stoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *