Infographic: dit is waarom Android-updates tijdrovend zijn

Infographic: HTC laat zien waarom Android-updates
Inmiddels is Android 4.4 Kitkat al enige tijd op de markt. Maar waarom duurt het toch zolang voordat jouw Android-toestel een update krijgt? HTC legt het uit, in een infographic.

Het duurt maanden, soms zelfs een half jaar, voordat de nieuwste release van Android naar bepaalde toestellen wordt gestuurd. De reden: het is een verschrikkelijk tijdrovend proces waarin meerdere partijen samenwerken om de nieuwste software correct en zonder bugs te laten draaien op een smartphone. HTC omschrijft in een infographic vijf verschillende stadia die een nieuwe versie van Android doorloopt voordat het naar een telefoon gestuurd kan worden.

  • Evaluatie
  • Ontwikkeling
  • Integratie
  • Certificeren
  • Nieuwe Android-versie naar klanten ‘pushen’

Nadat Google een nieuwe Android-versie heeft uitgebracht, wordt bij onder meer de maker van processors beoordeelt of deze geschikt is voor hun hardware, tegelijkertijd beoordeelt HTC de vereisten voor de nieuwe software. Nadat de processorfabrikant akkoord is gaat deze aan de slag om drivers te maken en een update te creëren. Die komt even later bij providers terecht. Zij beoordelen of de update geen problemen op het netwerk veroorzaakt. Eenmaal goedgekeurd kan de update weer langs Google, pas wanneer zij akkoord gaan wordt de nieuwste Android-versie uitgerold naar HTC toestellen.

Vermoeiend, nietwaar? Dit is dus de reden dat je Android 4.4 Kitkat nog niet op je telefoon hebt staan.

HTC Software Updates

Geen zin om te wachten op een update? Lees dan hier hoe je je toestel een Android 4.4 Kitkat-smaakje kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *