Infographic: Streaming wint snel terrein op traditionele tv

Auteur: , Geen reacties
Streaming-films

Streaming wint het van traditionele televisie, deze infographic bewijst hoe sterk deze nieuwe manier van films kijken aan het groeien is.

Crackle, het streamingnetwerk van Sony, heeft een onderzoek gedaan onder haar kijkers samen met PlayStation en Frank N. Magid Associates. Uit dit onderzoek blijkt dat streaming een stuk populairder is geworden dan vorig jaar. Voor het tweede jaar op rij presenteren de drie bedrijven hun New Living Room onderzoek. Hiervoor werden 1200 mensen in de leeftijd tussen 18 en 49 aan de tand gevoeld over hun streaming-gewoontes.

Set-top boxes en gameconsoles
Daaruit blijkt dat 61% van de ondervraagden wekelijks naar streaming tv-series of films kijkt, terwijl dat vorig jaar nog 44% was. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van speciale streamingapparaten en apps die verbonden zijn met de tv. Denk hierbij aan set-top boxes en gameconsoles die streamingdiensten als Netflix en Hulu ondersteunen. In 62 procent van de gevallen worden deze apparaten gebruikt, in plaats van een computer (48%), telefoon (23%) of tablet (28%).

Misschien niet zo opvallend is het feit dat mensen nog steeds liever niet betalen voor hun streamingdiensten. 57 Procent zegt liever gratis te streamen met reclames, dan een maandelijks bedrag neer te tellen. Onderstaande infographic verwerkt alle resultaten uit het onderzoek.

Streaming-onderzoekEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).