Instagram CEO gelooft dat ze Facebook kunnen ontstijgen

Facestragram?
Soms moet je als CEO een beetje brutaal en ambitieus zijn. Zo krijg je interessante en onverwachte wendingen bij bedrijven. Maar als je gelooft dat je meer gebruikers kan aantrekken dan Facebook, heb je wel erg hoge verwachtingen.

Deze uitspraak deed de CEO van Instagram, Kevin Systrom, tijdens een interview met Fast Company. Facebook heeft op dit moment 1.1 miljard gebruikers, en hoewel Instagram er bij lange na niet zoveel heeft, zijn ze wel sterk aan het groeien sinds de overname door de sociale media-website in 2012.

Als deze groeispurt zo doorgaat, redeneert Systrom, dan kunnen ze uiteindelijk hun moederbedrijf inhalen. Maar het zal lastig worden. Steeds meer jonge gebruikers laten Facebook links liggen en gebruiken bijvoorbeeld Snapchat om met elkaar in contact te blijven. Onder die groep is Instagram erg populair.

De vraag blijft wat we opschieten met deze kennis. Het gaat hier ook niet zozeer om het feit dat Instagram groter kan worden dan Facebook, maar eerder het feit dat de juggernaut in sociale media zijn populariteit en adoptiesnelheid ziet afnemen onder gebruikers. Geen enkel bedrijf is te populair om te falen, dat hebben we met Myspace en Hyves gezien, en ook Facebook zou op weg kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *