Instagram komt met welkome vernieuwing voor Stories

Instagram komt met welkome vernieuwing voor Stories
Maak je verhalen persoonlijker.

Het maken van een Instagram Story is ideaal als je snel content wil delen met je volgers, zonder hier een permanente post aan te wijden. Het nadeel is dat de Story voor al je volgers zichtbaar is. Heb je een openbaar kanaal, dan kan zelfs heel de wereld meekijken.

Instagram had daar nog geen oplossing voor, maar daar komt verandering in. De Amerikaanse foto- en videodienst heeft een nieuwe feature getest en komt binnenkort met een update. Met deze update kunnen Story-makers zelf gebruikers selecteren wie de Story te zien krijgen en wie niet. Wil je bijvoorbeeld een foto of video exclusief met een groepje vrienden delen, dan is daar straks de mogelijkheid voor.

Het sociale platform omschrijft de feature als ‘Close Friends’ en werd aangekondigd op een techevent van TechCrunch. De verwachting is dat de update binnenkort naar Android en iOS komt. Volgens Robby Stein, topman bij Instagram, doorbreekt dit de grens voor veel gebruikers die een Story minder snel delen, omdat ook minder bekenden meekunnen koekeloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *