Instagram kopieert weer een populaire functie

Instagram kopieert weer een populaire functie

En weer kopieert Instagram een veelgebruikte functie van een andere app. Lees hier welke dat is en of jij er wat aan hebt.

Alle grote apps en websites doen het: van elkaar functies kopiëren. Nu is het weer raak. Op dit moment is BeReal heel hot en veel jongeren downloaden de app. Instagram ziet dit en komt met ‘Candid Challenges’, wat eigenlijk gewoon precies hetzelfde is.

Instagram kopieert functie

Voor BeReal kan dit wel degelijk een bedreiging zijn. Insta heeft veel gebruikers en kan zodoende downloads wegkapen. Volgens het bedrijf is het nog helemaal niet zeker of de functie er komt, op dit moment is het een ‘intern prototype’.  

BeReal is op dit moment zeer populair onder jongeren. Je krijgt binnen de app op onverwachte momenten notificaties. Klik hierop en je moet binnen twee minuten een foto maken die geplaatst wordt binnen de app. De momenteel niet uitgebrachte functie van Instagram werd opgemerkt door Alessandro Paluzzi. Hij is een ontwikkelaar die bekend staat om reverse engineering-apps en het vinden van vroege versies van komende updates. Een woordvoerder van Instagram bevestigde dat ze hiermee testen, maar weigerde aanvullende details te verstrekken.

https://twitter.com/alex193a/status/1561803897118810121

Candid Challenges

Met deze functie zullen gebruikers die deelnemen aan de challenge elke dag op een ander tijdstip een melding zien om een ​​foto van hun omgeving te maken. Na het krijgen van de notificatie, wordt de Instagram-camera ook geopend met zowel voor- als achterwaarts gerichte camera’s. En krijgen gebruikers een venster van twee minuten om een ​​foto te maken. Vervolgens wordt het geplaatst in de Stories.

Instagram test de functie vermoedelijk op dit moment en weet nog niet wanneer ze het lanceren. Of ze willen het niet vertellen. Meestal betekent testen wel degelijk het integreren ervan binnen de app.

Eén reactie

  1. Instagram is nep geworden, kopiëren van alles behalve zelf iets bedenken. Enige voordeel wat ik een dag later na het lezen van dit nieuws elders is dat het misschien weer om foto’s gaat en minder om video’s, daar is TikTok of YT goed voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *