‘Instagram populairder dan Facebook’

Instagram populairder dan Facebook
Dat geldt in ieder geval voor de tieners onder ons volgens onderzoeksbureau Piper Jaffray.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 5000 Amerikaanse tieners. De tieners moesten een vragenlijst invullen met vragen over hun gebruik van sociale media. Daar kwam uit dat Instagram het meest gebruikt werd. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat het aantal Facebook gebruikers enorm gedaald is sinds vorig jaar. Het tegenovergestelde geldt juist voor de gebruikers van Instagram.

Twitter heeft naast Facebook ook veel gebruikers verloren en blijft steken op 27 procent. Dan zijn er nog Google+, Pinterest en Tumblr, maar die spelen gemiddeld genomen een aanzienlijk kleinere rol in het leven van Amerikaanse tieners.

Pikant detail is natuurlijk dat Instagram twee jaar geleden is overgenomen door Facebook, de Facebookverlatende jeugd blijft dus in de social media-familie van Zuckerberg. Het volledige rapport van Piper Jaffray is in deze PDF te bestuderen.

3 reacties

  1. Werd Facebook niet keihard uitgelachen een paar jaar geleden omdat ze – als ik mij goed herinner – één miljard hadden neergelegd voor Instagram? Meer nog, uitgelachen door Yahoo zelfs, die zo dom was geweest om z’n succes uit vroegere jaren niet te verzilveren met acquisities van hun toekomstige concurrenten… ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *