Instagram zonder likes: begin van het einde of schot in de roos?

Instagram
Ja, je leest het goed.

Het draait om Instagram eigenlijk maar om één ding: zoveel mogelijk likes en volgers verzamelen. Maar daar kan weleens verandering in komen, want Instagram wil dat de content die we delen weer centraal komt te staan. En hoe doe je dat in een wereld die gedomineerd wordt door likes? Juist!

Instagram zou plannen hebben om het aantal likes niet langer openbaar te maken. Alleen jij kunt zien hoeveel likes je foto’s of video’s krijgen. Jane Manchun Wong ontdekte de opvallende koerswijziging in de code van de Android-app en deelde dat vervolgens met TechCrunch. In de app is het volgende te lezen als je de code handmatig activeert:

“We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get. During this test, only the person who share a post will see the total number of likes it gets.”

Instagram bevestigde dat het intern test hoe het weglaten van het aantal likes uitpakt. “We denken er altijd over na hoe we ervoor kunnen zorgen dat Instagram zo min mogelijk druk met zich meebrengt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *