Inventieve oplichters bouwen webshop Computerland na

Inventieve oplichters bouwen webshop Computerland na
Oké, dit gaat wel heel ver. De complete site van webshop Computerland is onlangs in de puntjes nagemaakt door oplichters. Talloze klanten werden de dupe.

Eerder deze maand verscheen op de domeinnaam computerland-outlet.nl een exacte kopie van Computerland.nl. Het doel was om potentiële klanten te lokken – met bijvoorbeeld een Playstation 4 voor maar €250 – om vervolgens malware bij ze te installeren. Geld afhandig maken lijkt niet de opzet te zijn geweest.

Klanten die iets bestelden kregen vervolgens een mail met een ZIP-bestand in de bijlage. Wie dit bestand uitpakte, besmette zijn eigen computer. Met de malware zouden oplichters potentieel achter privégegevens, inloggegevens van banken, emails en foto’s kunnen komen. Op de site was ook een chatfunctionaliteit actief, waar je zogenaamd met een medewerker kon praten. Klanten werden vervolgens verleidt om een link met een .exe-bestand vol malware aan te klikken, zo meldt Tweakers.

Computerland heeft inmiddels aangifte gedaan en ervoor gezorgd dat SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) en het hostingbedrijf achter de nepsite de url laten doorlopen naar de juiste site.

Eén reactie

  1. mmm triestig. dus als je nu naar de nepsite gaat kom je op de echte site terecht. In mijn ogen hadden ze hem beter gewoon geblokkeerd en een melding achtergelaten.

    Binnenkort een nep apparata site? :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *