iOS 10.3.2 ondersteunt geen 32-bits-apparaten meer

Auteur: , Geen reacties
R.I.P ondersteuning voor 32-bits-apparaten van Apple?

Apple lijkt hiermee oudere apparaten te willen afstoten.

Gisteren kwam iOS 10.3 uit en nu is het alweer mogelijk om de bètaversie van iOS 10.3.2 te testen. Helaas kan niet iedereen deze versie downloaden.

Voor gebruikers met oude iPhones en iPads met een 32-bits-processor lijkt iOS 10.3 de laatste update, omdat Apple in de bètaversie van 10.3.2 deze apparaten niet meer ondersteunt.

De testsoftware is niet te downloaden voor de iPhone 5, iPhone 5C en vierde generatie iPad. Wie dus nog over een van deze apparaten beschikt, heeft nu een goede reden om iets nieuws te kopen.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt of de apparaten ook in de definitieve versie van iOS 10.3.2 niet meer ondersteund worden. Het is gebruikelijk dat Apple wacht met het schrappen van ondersteuning tot de volgende grote software-update, in dit geval iOS 11.

Overigens komt het schrappen van ondersteuning voor oudere apparaten kort nadat Apple bètagebruikers waarschuwde bij het gebruik van 32-bits-applicaties. Apple waarschuwde dat deze apps binnenkort niet meer zouden werken. Dat zou betekenen dat 187.000 apps, oftewel 8 procent van de iOS App store, niet meer zouden werken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).