iOS 11: Wi-Fi en Bluetooth NIET uit te schakelen via Control Center

iOS 11: Wi-Fi of Bluetooth NIET uit te schakelen via Control Center
Met de release komen dingen boven water die Apple nooit heeft verteld.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van iOS 11 is het opgefriste Controle Center. Er zijn nu aanpasmogelijkheden en het Controle Center is beeldvullend als je omhoog veegt met je vinger.

Met iOS 10 was het mogelijk om zaken als Wi-Fi en Bluetooth uit te schakelen middels het Controle Center. Met iOS 11 kan dit ook, alleen gaan deze zaken niet écht uit. Dat ontdekte beveiligingsonderzoeker Andrea Barisani.

In iOS 11 blijven de radiosignalen voor Wi-Fi en Bluetooth operationeel, ook al schakel je dit via de software uit. Dat was in iOS 10 anders. Uit was in dit geval ook echt uit. Zaken als AirDrop, Handoff en geolocaties blijven via deze weg werken in iOS 11. Handig, zal Apple wellicht hebben gedacht, maar vervelend voor de gebruikers.

Je loopt niet alleen een potentieel veiligheidsrisico, maar de batterij kan er ook sneller door leegraken. Is er dan helemaal geen mogelijkheid om deze zaken uit te schakelen? Jawel. Via Instellingen kun je handmatig Wi-Fi en Bluetooth uitzetten. Dan worden de radiosignalen ook uitgeschakeld. Dit kost echter meer tijd en is behoorlijk omslachtig. Iets dat Steve Jobs ongetwijfeld niet voor ogen had met ‘zijn’ iOS.

Nog geen reacties

  1. Tja, kan je weer de settings induiken om dat uit te zetten …. Lekker makkelijk.
    En dat is de trend die wordt gezet sinds 2 jaar. Iets anders omdat het anders is, niet omdat het echt wat toevoegt.

    Op de X is de homebutton weg, en nu heb je diverse swipe acties.
    Waarom niet gewoon een virtual menubutton die werkt door te drukken op de plek waar de menu zou zitten ???? Samsung gebruikt dat ook en het werkt prima.
    In de Iphone 7 deed je dat in weze ook, de menu button was in weze niet fysiek meer aanwezig en met 3D touch doe je hetzelfde ….

    Nee, na jaren gebruik en bekend te zijn met het ecosysteem vooral niet dat in stand houden, en dat terwijl dat altijd een selling point van Apple was, dat iedereen direct overweg kon met de nieuwe hardware omdat de basis hetzelfde bleef.
    Een notification bekijken of spliscreen of wat dan ook met swipes, prima. Een basis functie zoals de Home button totaal omgooien is krankzinnig.
    Daarbij strookt het weer niet met het eco systeem van Apple waarbij je het weer anders zal doen op je Ipad en ipod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *