iOS 12 pas op zeer klein deel Apple-devices geïnstalleerd

Auteur: , 15 Reacties
iOS 12 is uit maar nog lang niet geadopteerd

Gebruikers lopen niet storm voor deze iOS-versie.

De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor iPhones, iPads en iPods is reeds een paar dagen uit en je zou zeggen dat Apple-gebruikers massaal op die downloadknop rammen. Het tegendeel is waar, want iOS 12 wordt uitzonderlijk langzaam geadopteerd door de community, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Mixpanel.

Toen iOS 12 uitkwam had ruim 90% van alle gebruikers iOS 11 op zijn smartphone, tablet of muziekspeler staan. Een dag na de release van iOS 12 was dat percentage gedaald naar zo’n 84% terwijl 8% over was gestapt op iOS 12.

Na twee dagen is de adoptie van het nieuwe OS een beetje blijven steken op 10 à 11 procent. Dat is uitzonderlijk langzaam voor een nieuwe versie van iOS voor Apple. iOS 11 had bijvoorbeeld slechts 24 uur nodig om op 10% van alle apparaten te staan terwijl iOS 10 binnen diezelfde tijd op 15% van alle apparaten was geïnstalleerd.

Waarom gebruikers minder snel overstappen op de nieuwste versie is niet bekend, en zeker als je kijkt naar wat het nieuwste OS te bieden heeft. Alles wijst er namelijk op dat iOS 12 sneller en stabieler is, wat objectief gezien geen reden overlaat om niet over te stappen.

Misschien heeft het iets te maken met een langverwachte functie, die niet in deze versie werd geïmplementeerd. Ook zouden bugs tijdens de beta een deel van de gebruikers een beetje kunnen hebben laten schrikken. Maar ja, dat hou je natuurlijk altijd bij beta’s. Daar zijn beta’s immers voor!

Het percentage zal ongetwijfeld nog flink omhoog gaan de komende dagen, maar tijd zal ons leren hoe populair deze versie gaat worden. Wellicht dat niemand iOS 12 installeert omdat nieuwe klanten deze Xiaomi megabundel voor de prijs van een iPhone hebben gekocht. Of iedereen zit met smart op de aankomende iPad Pro te wachten.15 reacties

Ik heb het er gelijk op gegooid..
Veel mensen wachten gewoon tot het gepusht wordt… niet iedereen weet dat iOS 12 uit is. En dat automatisch pushen is nog niet begonnen. Man om hier een artikel over te schrijven…
@royaledeluxe: Precies dit.
Gebeurd bij Android overigens ook.
“Ik heb de update nog niet”
-Handmatige check, “Oh ik heb toch wel een update!”
@lolindir: Bij Android worden deze percentages pas na twee jaar ipv twee dagen gehaald.
@healey: Kan best en is bij de recentere Android versies inderdaad het geval.
Maar dan nog hebben we het over een enorme lading miljoenen users.
En alles vanaf Android 5 (50,-tot 100,- telefoontjes) is helemaal OK. (bijna elke app zal gewoon werken).
Wat is wat dat laatste punt betreft het verschil in percentages met ios? ;)
@lolindir: wat dat laatste aangaat. IOS 12 ondersteund gewoon de iphone 5S uit 2013. Sterker nog … die werkt beter. Dus alle apps werken op de 5S in theorie.
@dgh74: ja leuk, afdankertjes telefoon die Apple fans al lang niet meer gebruiken.
Ondertussen hebben de meeste mensen wel een iPad thuis liggen die niet meer ondersteund wordt inmiddels. Alleen nu de air 1 en de nieuwere modellen hebben IOS12.
Een iPad 4 in prima staat heeft inmiddels geen support meer.
Kortom, de 5S met IOS 12 is leuk maar vele iPads worden nu softwarematig eruit gedrukt.
@turbobrick: ipad air komt ook uit 2013 meen ik .. dus ipad heeft net zoveel ondersteuning als de iphone.
@dgh74: ja klopt .. heeft dezelfde 64 bits cpu.
Het gaat erom dat tablets veel langer mee gaan als smartphones. Die phones wisselen mensen gewoon vaker omdat ze ook veel intensiever gebruikt worden en men waarde hecht aan nieuwe technieken op de telefoon waar we steeds meer mee doen.
De tablet in de woonkamer gaat langer mee, wordt minder intensief gebruikt en zou meer baat hebben bij een optimalisatie.
Nu doen velen pochen met de jarenlange updates en de 5S als voorbeeld maar niemand hier gebruikt dat ding daadwerkelijk als hun main smartphone.
Is een afdankertje voor de kids, de Whatsapp telefoon voor oma en in de auto als iPod.
@turbobrick: apple ondersteund geen 32 bit machines meer . De 4 heeft ook geen update naar ios 11 gehad … dus je bent weer een jaar te laat aant zeiken om het zeiken.
@dgh74: dat klopt ook maar feit blijft dat men al geruime die apparaten niet meer ondersteund terwijl ze nog veel gebruikt worden.

Je doet stoer over het update beleid maar op tablet gebied is dat niet zo heel geweldig en de realiteit dat mensen daar juist langer mee doen en ondersteuning ervan gewenst is.
Dat het apparaat een 32 of 64 bits SOC heeft moet daar niks aan af doen. Is dat meer werk ? Ja en dat zal ook meer geld kosten maar dat zou juist een merk sieren.
Ik heb in de auto een Android 4.4 head unit. Heel erg oud maar ik kan nog steeds updates van de populaire apps draaien en installeer laatst YouTube Music. Op mijn iPad 3 kan ik de meeste apps al 2 jaar niet meer updaten.
@turbobrick: hou toch op vent .. 6 jaar ondersteuning notabene.

Mijn samsung 4k tv met de prijs van 3 x een iphone xs werd al na 2 jaar niet meer ondersteund.

Sterker nog … hij speelt slecht 1080 af want de toenmalige one connect box kon het niet aan. Deze zou te upgraden zijn … nu 3 jaar verder en die is niet meer te leveren !!

En jij maar zaniken over hoe slecht het is dat een 32 bit ipad na 7 jaar geen update meer krijgt

En die ipad 4 … DAT is een prima afdankertje … die 6 jaar oude air is prima te gebruiken.
@dgh74: daar ga je weer .. onzin informatie !
De iPad 3 werd gereleased in 2012 en wordt al sinds IOS 10 niet meer ondersteund.
Weet niet over welke 6 jaren jij het hebt maar die werd dus al in 2016 niet meer ondersteund. 4 jaar …
@turbobrick: ik heb het over de ipad air ( zie errste post ) … 2013 .. en tot 2019 ondersteund ! Das 6 jaar als ik goed reken of niet ?
@dgh74: ja leuk die iPad Air maar ik had het duidelijk over de 3 … 1 jaar ouder en na 4 jaar einde.
iPad 4 ook niet hele lange support.

Die support voor de air is prima en daar klaagt niemand over (net als de 5S) maar niet net doen alsof de support er voor alles is geweest want dat is absoluut niet zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).