iOS 13: Apple bespaart je geld met handige App Store-functie

Handig
Zo voorkom je onnodige kosten via de App Store.

Een nieuwe beta-versie voor iOS 13 bevat een zeer kleine, maar ontzettend handige nieuwe functie. Criminelen hebben namelijk allerlei slinkse trucjes (zoals deze) om geld aan je te verdienen via de App Store, maar met die nieuwe functie wordt dat weer een stukje moeilijker.

Een reeds toegevoegde functie aan de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor iPhones maakte het al mogelijk om apps in bulk te verwijderen via de App Store maar daar komt nog een extra laag bij. Federico Viticci merkte namelijk op dat Apple je tijdens het verwijderen van een app een waarschuwing geeft.

Sommige aanbieders van ‘gratis’ apps kunnen je op smerige manieren aan een subscriptie koppelen zonder dat je je daar per se bewust van bent. Soms moet je bijvoorbeeld alvast je creditcard-gegevens invullen of je Apple-account koppelen, waarbij de eerste maand gratis is. In de kleine lettertjes staat dan vaak dat de subscriptie automatisch verlengd wordt, tenzij de gebruiker voor een bepaalde datum opzegt.

Maar wanneer je een app verwijdert, heb je waarschijnlijk ook geen behoefte meer aan dat abonnement. Omdat Apple alle apparaten van een gebruiker graag koppelt, is het daarentegen nog niet gezegd dat je de app niet op een ander toestel wilt blijven gebruiken.

De melding ‘wil je de subscriptie op deze app behouden’ is dus een tweeledig hulpmiddel. Enerzijds geeft het een gebruiker de mogelijkheid om abonnementen te behouden als ze de app nog wel willen gebruiken op een ander toestel en tegelijkertijd is het een herinnering voor gebruikers die niet wisten dat ze überhaupt een subscriptie op iets hadden.

iOS 13 zal dit najaar uitkomen en zal een hoop nieuwe functies bevatten zoals een donkere modus, handige batterijbesparende functies en andere praktische voordelen. Althans, nieuwe functies… De meeste functies zijn eigenlijk grotendeels gejat. Hey, beter goed gestolen dan slecht bedacht, toch?

2 reacties

  • @ffw88: yup, oude wijn wederom ….
   Heb nog geen enkele nieuwe functie gezien.
   Alles is al jaren oud maar zal met een hippe naam verkocht worden als mind-blowing.

   Nergens is de innovatie zo laag de laatste jaren als bij Apple.
   iPad OS beloofd wel wat verbeteringen maar eerst maar eens zien hoe dat in de praktijk uitpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *