iOS 7 draait inmiddels op 90% van alle iDevices

De evolutie van iOS 7
Het vorig jaar september gelanceerde besturingssysteem iOS 7, dat onder leiding van Apple’s hoofddesigner Jony Ive een compleet andere look kreeg waarbij de nadruk op flat design kwam te liggen, is inmiddels gearriveerd op 90 procent van alle iPhones, iPads en iPods.

Dat laat Apple weten op de App Store ondersteuningspagina. Het aandeel van het tien maanden oude OS is daarmee weer fractie gegroeid ten opzichte van april, toen iOS 7 op 87 procent van alle iDevices stond. De acceptatie van het nieuwe OS is vooral in het begin erg snel gegaan. Op 31 december 2013 stond het al op 78 procent van alle beschikbare apparaten.

Negen procent van alle iDevices draait nog op iOS 6. Het resterende aandeel beschikt nog over een eerdere versie van het mobiele besturingssysteem. Als we de vergelijking maken met het meer gefragmenteerde Android, dan zie we dat versie 4.4 KitKat ondertussen is gearriveerd op 17,9% van alle actieve toestellen.

Over enkele maanden wordt de opvolger van iOS 7 uitgerold naar apparaten. De definitieve versie van iOS 8 komt, waarschijnlijk met de presentatie van de iPhone 6, in september.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *