‘iOS 7 krijgt een zwart-wit uiterlijk’

'iOS 7 krijgt een zwart-wit uiterlijk'
In het appeltjescircuit zijn nieuwe geruchten aan het licht gekomen over iOS7, het besturingssysteem dat straks op de iPhone, iPaf en iPod komt te draaien. Met nog een paar weken te gaan tot de onthulling, wordt steeds concreter wat we kunnen verwachten.

Hét nieuws bij iOs7 is natuurlijk de helpende hand die Jony Ive het ontwerpteam heft toegestoken. Doorgaans houdt hij zich bezig met het uiterlijk van Apple-producten, nu is hij nauw verbonden met de ‘binnenkant’ van de iPhone. De nieuwe info is afkomstig van 9to5mac – doorgaans goed ingelicht – en melden dat iOS7 “zwart, wit, en over het algemeen plat” wordt. De schaduwranden en lichteffecten op app-logo’s worden daarmee hoogstwaarschinnlijkk verleden tijd.

Autoblog & Apparata

Dit zou betekenen dat iOS7 grotendeels het einde betekent voor skeuomorphe-stijl van Apple. Skeuomorphology, waarbij een object uit de fysieke wereld naar bijvoorbeeld een digitaal logo wordt vertaald (denk aan het prullenbak-icoon) werd bij Apple enorm gepusht door softwaregenie Scot Forstall. Maar die mocht zijn biezen pakken na het Apple Maps-debacle, en nu zwaait Sir Ive de scepter.

Verder zou de software erg zwart-wit worden en zal het uiterlijk een versimpeling ondergaan. Binnen de eigen apps van Apple worden de textures eenvoudiger en rekent Ive af met de leerachtige textuur van de Agenda-app. Daarnaast wordt er meer mogelijk met het drop down-menuscherm knoppen om in één swipe de vliegtuigmodus, WiFi-verbinding of bluetooth in of uit te schakelen.

10 juni wordt het Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) gehouden in San Fransisco, de verwachting is dat het besturingssysteem dan uit de doeken wordt gedaan.

8 reacties

  1. Ik weet het niet.. ik vind het kakelbonte kleurgebruik van het huidige iOS in combinatie met dat hoge resolutie scherm nou juist één van de aantrekkringen van de iPhone. Als ik dan de BB van mijn vrouw zie. Zo vaal en onscherp etc.. en dan de iPhone zo helder, kleurig, scherp. Super! En dat wordt nu dus allemaal zwart wit? Wat is zwart wit? We gaan toch niet terug naar de jaren 80 monochrome toestanden? Zo ja.. bye bye Apple, dan haal ik morgen een ONE.

  2. Heel simpel, klinkt leuk maar gaat niet gebeuren. Elk mens met een beetje verstand weet ook wel dat Apple niet de nieuwe iphone in zwart wit uit gaat brengen. Dit zou hun gewoon teveel klanten gaan kosten..

  3. wat, nu gaan ze helemaal de Android kopieer toer op. Na hardware matige aanpassingen van een groter scherm gaan ze nu ook softwarematig. Hadden ze eerst het drop down rolluikje gepikt, gaan ze nu ook Wifi, GPS en helderheid toevoegen aan die drop down…
    ze zijn het echt volledig kwijt daar bij Apple.

    en ondertussen maar belastingen ontduiken!

  4. Doet me wat denken aan het OS dat Samsung in 2007 mee gaf aan z’n eerste echte smartphone, de SGH-F700(v). Die draaide op een besturingssysteem dat niemand kende, gebruikte of support aan gaf, maar wat Samsung 6 jaar later vooral gebruikt om aan te tonen dat niet zij slaafse kopieën van de iPhone maken, maar dat het uiterlijk van de iPhone 3, 4 en 5 vooral gekopieerd zijn van dit toestel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *