iOS 8.2 is een reclamezuil voor de Apple Watch

iOS 8.2 is een reclamezuil voor de Apple Watch
De nieuwe softwareversie voor de iPhone is vrijgegeven. Dit moet je weten.

Freak-bug

Tijdens Apple’s persconferentie in San Francisco gisteravond kondigde Tim Cook aan dat iOS 8.2 per direct beschikbaar zou zijn. Een belangrijke update van het mobiele besturingssysteem, want eindelijk is het recent geopenbaarde Freak-lek gedicht, waarmee beveiligde verbindingen alsnog onveilig konden worden gemaakt. Een bugje dat al sinds de jaren negentig bestaat, omdat Amerikaanse bedrijven verplicht een stukje brakke code moesten gebruiken, zodat inlichtingendiensten het konden kraken. Classis Amerikaanse overheid. Maar goed, dat is in iOS 8.2 niet meer aan de orde, en daar merk je ook niets van.

iOS 8.2 is een reclamezuil voor de Apple Watch

Apple’s horlogespam

Waar je ongetwijfeld wél wat van gaat merken is de niet te verwijderen Apple Watch-reclame op je homescreen. Met de installatie van iOS 8.2 wordt namelijk een Apple Watch-app op je iPhone geïnstalleerd. Super handig als je ooit een Apple Watch om je pols gaat binden, want met deze software kun je de gadget koppelen, instellen en voorzien van Watch-apps. Bovendien kun je er kekke how-to-video’s in bekijken. En als je geen Apple Watch wilt of hebt? Dan zit je nog steeds vast aan de app, want verwijderen kan niet. Best curieus, want je kunt -zeker in Nederland- voorlopig nog helemaal geen Apple Watch kopen.

We gokken dat de Apple Watch-app voor iPhone bij de meeste gebruikers daarom in het mapje met nutteloze apps verdwijnt, samen met de Nike-app, Apple Maps, de Gezondheid-app en vele anderen.

iOS 8.2 installeren

iOS 8.2 installeren doe je door naar Algemeen > Software-update te gaan. Je kunt de nieuwste softwareversie ook op je iPhone zetten door hem te koppelen met iTunes en de installatieprocedure te doorlopen.

2 reacties

  1. Ach zo heeft elk OS toch zijn voor geïnstalleerde Apps die je mogelijk niet gebruikt?
    Dit is niet een uniek ding voor iOS 8.2 of iOS in het algemeen. WP en Android hebben hier ook last van.

    Ik heb op mijn iPhone in ieder geval een mapje “Apple Zooi” 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *