iOS app iTrump wint rechtszaak tegen Donald Trump

Donald Trump
De advocaten van Trump staan in hun hemd na de uitspraak van de rechter.

Tom Scharfield is een app-ontwikkelaar met een voorliefde voor muziek. Vandaar dat hij besloot om in 2010 na veel ploeteren de iOS-app iTrump in te dienen bij de App Store. Met deze applicatie zouden gebruikers voor een kleine vergoeding op hun smartphone trompet leren te bespelen. Daar dachten de advocaten van Donald Trump echter anders over.

Volgens de vertegenwoordigers van Trump zou hij het Trump-merk in diskrediet brengen en de reputatie van ‘The Donald’ aantasten. Wat volgde was een slepende rechtszaak die na zes jaar eindelijk beslecht lijkt te zijn in het voordeel van app-ontwikkelaar Scharfield.

Nog knapper is de overwinning wanneer je je bedenkt dat Scharfield zonder advocaat het proces is ingegaan en de duurbetaalde Trump-advocaatjes op hun donder heeft gegeven. Hoewel de eerste uitspraak in 2013 al in het voordeel van Scharfield was, gingen de advocaten van Trump meerdere keren in beroep.

Scharfield zelf meldt aan Bloomberg dat hij blij is, maar tegelijkertijd het optreden van Trump’s advocaten laakt en zegt dat zij er alleen op uit waren om zijn tijd te verdoen en het bedrijf wilden laten ontsporen. Vanaf nu wil de app-maker zich volledig richten op het promoten van iTrump en iBone, een app voor smartphonegebruikers die trombone willen (leren) spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *