iPad Air is lichter en dunner [prijs]

iPad Air is lichter en dunner [prijs]
Na aardig wat onbedoelde sneak previews is ie hier dan eindelijk officieel! De opvolger van de iPad 4 heet iPad Air.

Er zijn al aardig wat iPads voorgegaan aan deze, 170 miljoen exemplaren zijn er al van verkocht, om precies te zijn. Mensen gebruiken het ding gewoon graag, lijkt het. Developersschrijven er ook graag voor, met meer dan 475.000 apps voor iPad op de App Store, zo liet Tim Cook weten.

iPad Air

De nieuwe iPad is 20% dunner dan zijn voorganger – van 9,4 naar 7,5 millimeter – en ook een stuk lichter. Daarom vond Apple het nodig om de iPad te voorzien van een Air-sticker. Het ding heeft ook aardig wat vermogen in zijn 454 gram-wegende lichaam gestopt. De nieuwe A7-chip, gelijk aan de iPhone 5S, zal de iPad Air een aardige boost qua performance geven. Vergeleken met de eerste generatie is deze 72 keer sneller.

Uiteraard is ook dit product voorzien van 802.11N WiFi, en heeft een 5 megapixel-camera die ook 1080P films kan schieten. De accu zou voor 10 uur aan plezier moeten geven met dit nieuwe apparaat.

De nieuwe iPad gaat €479 kosten voor het Wifi-model, voor 4G betaal je €100 meer. Op 1 november komen ze uit in Nederland.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *