‘iPad Mini 2 met Retina-scherm vertraagd tot volgend jaar’

'iPad Mini 2 met Retina-scherm vertraagd tot volgend jaar'
Apple houdt ervan om nooit van te voren aan te kondigen wanneer nieuwe producten op de markt komen. Daarom moeten we dit altijd van toeleveranciers en analisten te horen krijgen, die er ook dikwijls naast zitten. Een vers nieuwtje uit dit hightec roddelcircuit: de iPad Mini 2 komt pas volgend jaar.

Aanvankelijk werd gedacht dat de productie van de iPad Mini 2 rond deze tijd zou beginnen, en de 7,9-inch grote tablet rond september in de winkel kwam te liggen. Eerder werd al gemeld dat dit zou worden uitgesteld tot november – nog net op tijd voor kerst & Sinterklaas – maar nu claimt het Taiwanese Economic Daily News dat dit nóg verder wordt verschoven. Door een gebrek aan Retina-schermen bij de toeleverancier zouden ze nu op zijn vroegst pas in 2014 kunnen beginnen met leveren.

De iPad Mini 2 met Retina-scherm – wat Apple-speak is voor een hoge resolutie van 2048 x 1536 pixels – zou daarnaast nog een goedkoper broertje kunnen krijgen met een lagere resolutie. Of dat laatste vage gerucht waar is weten we waarschijnlijk pas ergens begin volgend jaar.

Nog geen reacties

  1. Balen, heb altijd geroepen dat als er een iPad mini met retinascherm zou komen, dat ik er een zou gaan halen. Hoopte mezelf een leuk kadootje te kunnen geven rond m’n verjaardag (november). Gelukkig zijn het maar geruchten zoals altijd 🙂

    • @Laue: Beter scherm sowieso, in this day and age HD should be the minimum;) Verder verwacht ik van de Nexus een wat gelikter design, voor de rest krijg je bekend upgrades als een snellere processor enz.

    • @Laue: Het scherm van de Nexus7 kan zich nu absoluut niet meten aan dat van de iPad Mini. Kleuren zijn erg flets, hij ligt dieper en de kijkhoek is veel minder.

      De Nexus7 2013 zou dit allemaal moeten oplossen, dat samen met een Snapdragon 600 en 2bb maakt het waarschijnlijk een killer van een Tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *