iPhone 11 officieel: dit is de goedkope iPhone XR-opvolger

Cook is blij
Een gloednieuwe camera-module en een razendsnelle processor.

Het is zover: Apple heeft zojuist hun gloednieuwe iPhone aangekondigd. Zoals we al zagen aankomen, zal het toestel de iPhone 11 gaan heten en zal hij de iPhone XR opvolgen. Dat is direct duidelijk als je naar het design kijkt, want er is ogenschijnlijk weinig veranderd aan de goedkopere nieuwe iPhone.

De iPhone 11 zal wederom een 6.1-inch Liquid Retina LCD-scherm krijgen. Het scherm zal net zoals bij de iPhone XR een resolutie van 1792 x 828 pixels krijgen en ook True Tone zal een feature blijven.

Gloednieuwe dual-camera

Wat wel een flinke upgrade heeft gekregen, is de camera-module. De iPhone 11 zal een dual-camera set-up krijgen: een 12 megapixel Wide camera en een 12MP Ultra Wide camera met een 120 graden field of view. Gebruikers kunnen soepel switchen tussen de twee camera’s, waardoor je met een druk op de knop een normale of een extreem brede kijk op een omgeving krijgt. Ook kun je voortaan in donkere omgevingen fatsoenlijke foto’s maken met de vernieuwde Night Mode.

Het gigantische verschil

Filmen gaat zoals verwacht in 4K, maar de iPhone 11 ondersteunt die hoge resolutie zelfs met 60 frames per seconde. Ook is er voor beide camera’s beeldstabilisatie ingebouwd.

De selfie-camera is op het eerste gezicht niet zeer bijzonder; een enkele 12MP camera zonder verdere uitgesproken features. Totdat je gaat filmen, want dan kun je voortaan 4k @30fps filmen en zelfs in slow motion. De zogenoemde slowfie kan een saai selfie-filmpje een behoorlijke boost geven.

Dat is een flink verschil

Onder de motorkap is Apple naar eigen zeggen met gigantische stappen vooruit gegaan. Het bedrijf uit Cupertino windt er dan ook geen doekjes om: “De A13 Bionic is de snelste cpu in een smartphone ooit”. Ook de GPU-module van de processor zou het snelst van alle smartphones in de industrie zijn en daarmee perfect voor gaming (in combinatie met het reeds aangekondigde Apple Arcade).

Dit soort beweringen zijn altijd een beetje lastig te toetsen (zeker omdat Apple geen daadwerkelijke kloksnelheid bekendmaakt) en toekomstige vergelijkingen moeten uitwijzen of de chip écht zo snel is. Ook kondigt Apple hun nieuwe Spatial Audio aan, een 3D audiosysteem dat dynamischer geluid moet leveren. Ook deze feature zal zichzelf in toekomstige tests moeten bewijzen.

Tot slot maakt Apple op hun eigen manier de verbeterde batterij publiekelijk. De iPhone 11 zou een uur langer kunnen overleven dan die van de iPhone XR. En die zou dan weer 1,5 uur langer dan de iPhone 8 Plus kunnen blijven draaien. Kortom, je zou gemakkelijk een hele dag met een iPhone 11 op pad moeten kunnen zonder hem op te laden.

Waterdicht en in kleurrijke uitvoeringen

De iPhone 11 zal in de Verenigde Staten vanaf $699 gaan kosten, wat $50 goedkoper is dan de adviesprijs van de iPhone XR. Er zullen uitvoeringen met 64GB, 128GB en 256GB opslagruimte uitkomen in de zes bovenstaande kleuren. Het toestel ligt op 20 september in de winkel maar je kunt de iPhone 11 vanaf 13 september al pre-orderen.

Lees ook: Officieel: dit zijn de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Foto’s @Apple

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *