‘iPhone 11-scherm hetzelfde als de Samsung Galaxy S10’

'iPhones nemen volgend jaar pas afscheid van de notch'
De kans is groot dat de schermen hetzelfde aanvoelen.

Als het gaat om OLED-technologie dan zijn merken als Samsung en LG koning. De Aziatische bedrijven leveren deze techniek dan ook aan derde partijen, waaronder Apple. Omdat er van dezelfde techniek gebruik wordt gemaakt is de kans aanwezig dat je vergelijkbaar materiaal aantreft bij twee verschillende smartphones van twee verschillende merken.

In dit geval Apple en Samsung. Volgens een gerucht is de kans aanwezig dat de iPhone 11 een OLED-scherm krijgt die verwant is aan het display van de huidige Samsung Galaxy S10. Het scherm zou afkomstig zijn van eenzelfde leverancier. Naast de Galaxy S10 gebruikt Samsung dit scherm, met de naam ‘M9’, ook voor de recent onthulde Galaxy Note 10.

De panelen kunnen wel in een andere vorm geïnstalleerd worden. Zo hebben de high-end Samsung-smartphones met dit scherm een aflopend paneel. Daardoor loopt het scherm als het ware over de randen door. Of Apple dit ook gaat doen met de nieuwe iPhones?

Apple zal niet alle nieuwe iPhones uitrusten met OLED-technologie. De Amerikaanse techgigant komt in september met drie iPhones. De twee duurste modellen krijgen OLED-technologie. Het goedkopere model moet het nog doen met een LCD-scherm. De verwachting is dat Apple in 2020 overstapt op een volledige OLED-lineup als het gaat om de iPhones. (via Appleinsider)

Lees ook: alle 3 de nieuwe iPhones komen tegelijkertijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *