iPhone 5S krijgt 31% snellere processor

Auteur: , 5 Reacties
Harder Better Faster Stronger

Je had het wellicht niet verwacht, maar de iPhone 5S wordt sneller dan zijn voorganger. Apple schijnt nog heel even overwogen te hebben om een langzamere processor te monteren, maar uiteindelijk hebben ze met hun hand over het hart gestreken en besloten om een snellere chip te monteren in de nieuwe iPhone. Toch aardig van ze.

Volgens FOX presentator Clayton Morris zou de nieuwe, door Samsung geproduceerde, A7 processor zo’n 31% sneller zijn dan de huidige A6 chip.

Sources are telling me the new iPhone’s A7 chip is running at about 31% faster than A6. I’m hearing it’s very fast.

Net als de huidige A6 processor zou ook de A7 chip beschikken over 2 kernen. Apple gaat dus niet voor quad-core of octa-core chips, maar blijft trouw aan een dual-core processor. Apple schijnt wel voor het eerst getest te hebben met 64-bit A7 chips, maar het is nog onduidelijk of die uiteindelijk gebruikt gaan worden.

Clayton Morris wist ook nog te melden dat er een aparte chip voor bewegingsdetectie gebruikt zal worden.

I’ve also heard there’s a separate chip devoted to motion tracking. Should be an interesting camera upgrade.

Gezien het feit dat de buitenkant van de iPhone 5S zo goed als identiek zal zijn aan de iPhone 5 zal Apple iets bijzonders moeten maken van de techniek om voldoende kopers over de streep te trekken. Op 10 september zullen we weten in hoeverre al geruchten waar zijn. (via: 9to5mac.com)5 reacties

Leuk voor de mensen waarvan hun 4S abo afloopt. Voor diegene die nu een “5” hebben totaal niet interessant.
Dat betekent dus dat hij een 1,7GHz dual core krijgt, vergeleken met de 1,3GHz dual core van de 5.
of een 1 ghz quad?
eigenlijk is een iphone ondertussen medium spec geworden als je deze vergelijkt met de HTC one, Samsung Galaxy S4 of binnenkort Note III e.d.
@Jantje_555: Het is nog leuker; een Android toestel van de mid-range (2 tot 400 euro) heeft in de meeste gevallen nog betere hardware dan de iPhone 5.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).