iPhone 6 camera krijgt grotere sensor met 13 megapixel

iPhone 6 camera
Een nieuwe dag, een nieuw iPhone 6 gerucht. Ditmaal over de camera. In de befaamde wandelgangen die niemand echt kent, wordt gesproken over een grotere sensor met 13 miljoen pixels.

De iPhone 5s heeft net als zijn voorganger de iPhone 5 een 8 megapixel camera aan boord. De geruchten spraken destijds over 12 megapixel, maar dat terzijde. Het verschil is echter dat de sensor in de 5s groter is, waardoor bij een gelijk aantal pixels, iedere pixel ook iets groter is. Grotere pixels kunnen meer licht opvangen en zorgen dus voor betere foto’s onder minder ideale lichtomstandigheden.

In de iPhone 6 zal de sensor ten opzichte van de iPhone 5s opnieuw een stukje groeien, maar aangezien de stap van 8 naar 13 megapixels wordt gemaakt, resulteert dat waarschijnlijk niet in grotere pixels. De foto’s zullen naar verwachting dus scherper worden, maar het is de vraag of de prestaties in het donker zullen verbeteren.

Als de geruchten kloppen, mag Sony de sensor gaan leveren. Het gaat dan om de IMX220-sensor die ook in een 20 megapixel variant in de toekomstige Xperia Z3 toestellen zal verschijnen. (via: ubergizmo)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *