iPhone 6s-gebruikers die een backup terugzetten krijgen dit te zien

Auteur: , 3 Reacties
iPhone 6s-gebruikers die een backup terugzetten krijgen dit te zien

Zeg Apple, lukt het een beetje met de uitrol van iOS 9 en de iPhone 6s?

Een nieuwe week, een nieuwe bug in het iPhone-imperium. Gebruikers van de onlangs geïntroduceerde iPhone 6S melden dat hun telefoon vreemd gedrag vertoonde nadat de backup van een iPhone 5, 5s, of 5c op de telefoon werd ingeladen. Apps als Weather, Wallet, Watch, Calculator en Health worden opeens niet meer correct weergegeven.

Na het terugzetten van de backup lijkt het alsof de randen van de apps zijn weggesneden op het 4,7 inch scherm van de iPhone 6s. Alsof er wordt ingezoomd.

iPhone 6s-gebruikers die een backup terugzetten krijgen dit te zien

Er zijn momenteel twee workarounds voor. Door naar Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom te gaan kun je de zoomfunctie inschakelen. Hierdoor worden de bewuste apps weer correct weergegeven, maar ziet de rest van de iPhone 6s er ingezoomd uit. Inderdaad, niet echt een oplossing. Een ander paardenmiddel is een schone installatie uitvoeren, dat werkt altijd, maar daarbij verlies je het nut van een backup enigszins.

Hopelijk wordt iOS 9.1, waarin de bug niet meer voorkomt, uitgerold voordat de telefoon hier op 9 oktober in de verkoop gaat. Anders wordt het een behoorlijk buggy apparaat.3 reacties

Update 9.0.2 uit. Diverse bugs zouden nu opgelost moeten zijn… Hopelijk…
of koop android…goedkoper en geen problemen!
Dit zie je met de release van IEDER nieuws OS of dat nu Android, IOS, OSX, Windows, Etc is het maakt geen ene ruk uit.
Als je geen gezeik wilt wacht je gewoon 3 maanden na release, dat is het meeste verholpen.

Mensen die direct het nieuwe OS moeten hebben (vaak weten ze zelf niet waarom) moeten niet zeiken en dit soort onegmakken voor lief nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).