iPhone 8 draadloos opladen: deze auto’s ondersteunen het

Zulk rijgedrag is binnenkort dus verleden tijd
Niet bellen, maar opladen die handel.

Misschien wel de meest interessante (en vrijwel enige) kenmerkende nieuwe feature die de iPhone 8 heeft gekregen, is de mogelijkheid om draadloos opgeladen te kunnen worden. Net als de iPhone X is de achterkant namelijk gemaakt van glas. Het is echter wel handig om te weten of jouw auto het überhaupt ondersteunt om de pareltjes van Apple op te laden.

Op de supportpagina toont Apple dan ook hoe het zit rondom het draadloos opladen van haar toestellen. Apple’s smartphones maken gebruik van de Qi-technologie, waardoor Qi-laders nodig zijn. De automerken met draadloos opladen die de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ondersteunen zijn: Audi, BMW, Chrysler, Ford, Honda, Mercedes-Benz, PSA (Citroën, DS, Opel en Peugeot), Toyota, Volkswagen en Volvo.

Vooral Amerikanen hebben het zwaar, aangezien alle auto’s van General Motors van bouwjaar 2017 en eerder niet aan de Qi-standaard voldoen. Alleen de 9 onderstaande wagens van GM ondersteunen het
draadloos opladen van de iPhone:

•2018 GMC Terrain
•2018 GMC Yukon
•2018 GMC Sierra
•2018 Chevrolet Bolt
•2018 Chevrolet Tahoe
•2018 Chevrolet Silverado
•2018 Chevrolet Suburban
•2018 Cadillac Escalade
•2018 Buick Enclave

Al deze auto’s bieden volgens Apple standaard draadloze opladers die compatibel zijn met de Qi-standaard. De opladers werken met de iPhone 8 en mogelijk ook met de iPhone 8 Plus. Apple houdt een slag om de arm bij de Plus-variant, omdat deze variant niet in alle draadloze autoladers past. Let hier dus goed op wanneer je een lader aangepraat krijgt bij de autodealer.

Nog geen reacties

 1. Hoor het een aantal hier nog steeds roepen … Wat een onzin, niet echte draadloos, bla bla.
  Let op, over 1 jaar willen de meesten niet anders en is het een sell feature.

  Nu Apple het na jaren toch maar ondersteund is het straks opeens hip.

  Wederom, let op mijn woorden.

  • @turbobrick: sinds ik mijn Galaxy S7 heb maar ik m draadloos op. gewoon thuiskomen en m op de lader zetten. Onderandere Samsung heeft het nu al enkele jaren, Apple fanboys vinden t maar nix, Apple brengt het uit en het is helemaal HET dingetje dat “hun” iPhone geweldig maakt. Bij de grote schermen op telefoons juist het zelfde. 7jr geleden vond iedereen met een 3.5″ iPhone de 4″ van de Galaxy S1 veel te groot en moest niemand bij apple het hebben.

   • @saxoke: waar haal je vandaan dat fanboys het nuttig vinden ???? Ik ben fanboy maar blijf het nutteloos vinden.

    Jij komt thuis en legt hem op een matje …. ik kom thuis en stop een plug in zijn kont. Bent 1 seconde langer bezig. 5% power en kan gewoon een uur bellen zonder hands free. 5% power en ik kan gewoon meteen een paar rondjes real racing 3 spelen als ik daar zn in heb.

    Suc6 met je matje …

    • @dgh74: nou, je kan toch niet ontkennen dat een matje in de auto niet veel makkelijker is dan zo’n (tekorte) stekker. Ik zit in ieder geval altijd te klooien met Iphone en doordat Apple ook nog ruk software heeft die voor je “nadenkt” valt ook alles stil op moment dat ik de stekker in de auto erin doe, omdat de Iphone dan denkt dat ik hem aan een muziekinstallatie plug. Dus wat mij betreft is dit na de Iphone 4 de eerste innovatie die wel nuttig is. Of noem anders nog maar iets waar Apple goed in is behalve je Lifehacken door je afhankelijk te maken van nieuw model. Cheers

    • @dgh74: in de auto niet meer met dat klote kabeltje kloten. het zou heerlijk zijn! alleen bieden mijn auto’s dat niet. Ikzelf vind het thuis heerlijk werken. gewoon neerleggen en ie laad bij. mn vrouw haar telefoon moet nog gewoon aan het stekkertje. dat is idd geen moeite, maar eens als je t gewoon bent wil je niets anders meer. Net zoals de grote schermen die de fanboys tot 2.5jr geleden allemaal maar nix vonden. zij vonden toen nog steeds 4″ meer dan groot genoeg.

     • @saxoke: je schreert alles over 1 kam. Ja een DEEL van de iphone bezitters vond een groter scherm niet nodig. Maar meer en deel wel hoor. Alleen lees en hoor je de negatieve kant nu eenmaal meer op internet. Die iphone 8 verkopen vallen tegen ( als je het moet geloven ) … heel veel boeit dat draadloos laden de gemiddelde iphone bezitter dus niet. Anders waren de verkopen wel door het dak gegaan. De iphone 7 was een snelle 6 … en die verkopen zijn wel goed geweest. De 8 niet omdanks draadloos laden waar iere apple bezitter zogenaamd op zit te wachten.

      En wennen aan draadloos laden … nope … ik wil mijn telefoon kunnen gebruiken. En wanner hij bijna leeg is en op een matje ligt te laden ben je beperkt in je gebruik. 1 seconde langer door kabel inpluggen … maar kan hem gebruiken zolang ie aan de kabel ligt.

     • @dgh74: Jij snapt het (zoals gewoonlijk) niet.
      Je zit nooit op 1% omdat als je hem neerlegt het laden al begint. In de auto leg je hem neer en dan gaat het ook verder.
      In NL sta je gewoon steeds vaker in een file en besteden velen steeds meer tijd in de auto.

      Tja, als je als een puber iedere 15 seconden dat ding in je handen moet hebben dan werkt het principe idd niet. Voor dat soort figuren is er nog altijd een snoertje.

      Ik heb jouw probleem ontdekt, jij bent kan alleen in OF OF denken. Typisch een Apple fanboy, het is het 1 of het ander. Je bent keuze niet gewend en moet daar mee leren omgaan.

      Ik laad ook niet altijd draadloos daar waar het niet voorhanden is, no worries want dan plug ik de kabel in (dat kan ook nog in 2017), daar waar het wel kan doe ik het wel en gebruik het dus wanneer het uitkomt. Hiermee maak ik optimaal gebruik van techniek ipv mezelf te beperken.

    • @dgh74: Ik vind het best wel handig. Als ik in bed lig, dan zit ik nog wat op m’n mobiel. Daarna leg ik hem gewoon op de tast op het oplaadstation. Moet zelf niet exact zijn. Niks gepriegel met een kabeltje in het donker, waar je dan ook nog eens 2 handen voor nodig hebt.

     Pluspunt is ook dat de meeste oplaadstations belange niet zoveel vermogen kunnen geven, waardoor het laden langzamer verloopt, en de batterij dus langer leeft. Misschien niet zo handig voor even snel wat bij te laden, maar daar gebruik ik hem niet voor. Dit is gewoon voor ’s nachts bij te laden.

     • @SimonMc: Precies, het is een toevoeging voor het normale laden met een snoertje.
      DGH snapt dat niet, hij kan alleen denken in het ene of het andere. Het combineren van technieken gaat hem slecht af.

      Wat hem ook ontgaat is dat je op steeds meer locaties van die wireless laad punten hebt en je dus kan bijladen zonder iets nodig te hebben. Als je alleen met kabels wilt laden moet je altijd een lader en kabel op zak hebben. Je zult die knots van een iphone lader maar mee moeten slepen overal naar toe.
      Nee, draadloos voegt echt wat toe en met het kabeltje kan ook nog altijd.

     • @turbobrick: precies zegt ie dan. Zoals gewoonlijk met 2 maten … enerzijds loopt apple achter met snelladen … maar anderzijds is het trager draadloos opladen een prima toevoeging om batterij te sparen 🙂 … en reageer je met precies

      Wanneer iets bij apple een handeling meer heeft heb je je mond vol over gebruiksgemak … maar het beperken van gebruik doordat je telefoon op een matje moet liggen is een prima innovatie … ow en dan gebruiken we wel gewoon kabels als backup en voor het geval je wil bellen of gamen met een bijna lege mobiel. Sleep je en met een laadplaat en een kabel door je huis ? Zijn trouwens veel meer usb oplaadpunten dan draadloos in de boze buitenwereld.

      Geen headphone jack sucks want je kan niet laden en muziek luisteren tegelijk …. maar je vind het prima wanneer je niet kan bellen en gamen met een telefoon die thuis op een matje ligt. En nog langer ook dan met kabel. Wie kan technieken niet combineren ??? Ow ja natuurlijk .. wil je je mobiel wel gewoon gebruiken dan steek je er een kabel in want dat werkt namelijk wel ( dus nutteloos dat draadloos )

      Zoals gewoonlijk … 2 maten en bekrompen turbo

     • @dgh74: Je blijft het niet snappen, hoe triest.

      Mensen leggen hem op het matje als ze bijv. gaan slapen. Er is dan GEEN behoefte aan het pakken van dat ding iedere 10 sec.
      Niet iedereen heeft dat ding iedere 10 sec in zijn hand en moet 3x per dag opladen vanwege het constante gebruik.

      Innovatie zeker want het is een kwestie van 1x installeren en daarna 1 handeling, neerleggen.
      Het gemak haal jij met een kabel nooit want jij grijpt in het donker echt niet direct de kabel en plaatst die binnen een seconde.
      Verwijderen gaat ook sneller en simpeler dan alleen oppakken kan niet.

      De kabel erin kan altijd nog wanneer dat uitkomt.

     • @turbobrick: nee dipstick … mijn iphone staat op een belkin dokkie en zie de hele nacht gewoon mijn wekkerapp. Ook 1 handeling … prik hem op dok … PUNT

      Kzie de hele nacht de tijd … kan hem met 1 vinger liggend bedienen als ik zou moeten. In het donker er afhalen en opzetten omdat de gloed van de wekker app licht genoeg geeft ( niet dat ik hem er de hele nacht op en af doe WANT DAN SLAAP IK )

      Fijn … een matje is innovatief omdat je er zo lekker naast kan snurken.

      Tjeezus man … wat een triestheid

 2. En de lader zit dan zeker in de armsteun? Dan maar een USB kabel zodat ik kan zien wanneer er een bericht komt zodat ik die persoon eventueel terug kan bellen.

  • @faalhaas: ?? mensen zijn te veel gefocused op merk en duur of hip terwijl je op aliexpress tal van redelijk tot goed kwalitatieve producten hebt van chinese makelij, vaak zo goed als de dure producten met bekende namen.. en vaak binnen 2 weken in huis soms binnen 1 week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *