‘iPhone 8 gaat zwemwedstrijd met de Galaxy S8 aan’

iPhone
De nieuwe IP-certificatie maakt het toestel een nog beter zwemmaatje.

De iPhone 8-geruchtenmolen is al een tijdje op volle gang. Zo is er veel te doen rondom de behuizing van het nieuwe toestel, dat vermoedelijk van een volledig nieuw design wordt voorzien. Het meest recente nieuwtje is dat de smartphone van Apple een IP68-certificatie krijgt, wat betekent dat het toestel 1,5 meter diep onder water overleeft tot wel 30 minuten lang.

De iPhone 7 beschikt ook over een IP-certificatie, maar met IP67 houdt dit toestel het ‘slechts’ 30 minuten uit op één meter diepte. Met de IP68-certificatie volgt Apple het voorbeeld van Samsung, dat onder andere haar Galaxy S7 voorziet van deze hoge mate van waterdichtheid. Ook het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S8, wordt naar verluidt voorzien van een IP68-certificatie.

Dat Apple juist nu kiest voor een IP68-certificatie voor haar toptoestel is geen verrassing. De verbeterde waterdichtheid is slechts een van de vele plannen die het bedrijf heeft voor de nieuwe iPhone 8. Dit toestel moet het 10-jarig jubileum van de iPhone extra glans geven.

Een IP68-certificatie bij smartphones is echter alles behalve nieuw. Zo beschikte de inmiddels 2,5 jaar oude Sony Xperia Z3-serie al over dezelfde hoge mate van waterdichtheid. Gelukkig lijkt deze enorm handige feature nu eindelijk opgepakt te worden door andere grote fabrikanten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *