iPhone 8: thuisknop maakt plaats voor functiegebied

iPhone 8: thuisknop maakt plaats voor functiegebied
Functiegebied? Wat is dat nou weer? We leggen het uit.

Sinds de iPhone 5s maakt Apple gebruik van TouchID. De vingerafdrukscanner is verwerkt in de thuisknop van de iPhone en de techniek werkt naar behoren. De geruchten dat de thuisknop compleet zou verdwijnen gaan al enkele jaren de ronde, maar analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities weet het zeker: met de komst van de iPhone 8 is het definitief gedaan met de thuisknop. We zagen gister al iets vergelijkbaars voorbijkomen met een nieuw patent van de Amerikaanse techgigant.

Volgens de analist krijgt de iPhone 8 een functiegebied hiervoor in de plaats. Dit kun je vergelijken met de Touch Bar zoals op de nieuwe MacBook Pro het geval is. Wat men met dit functiegebied kan doen wordt niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het hier om meerdere virtuele knoppen die elk een andere functie uitoefenen. Een radicale vernieuwing voor de iPhone, iets dat we voor een lange tijd niet hebben gezien. Toch is het verstandig om dit bericht voor nu met een klein korreltje zout te nemen.

5 reacties

  1. Klinkt op zich wel interressant. Meerdere functies voor de homeknop is op zich geen slecht idee. Beetje zoals Audi MMI: naast de knop een paar velden om direct naar het submenu te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *