iPhone bezitters slimmer dan mensen met een BlackBerry

Slimme mensen
Van mensen met een iPhone wordt nog wel eens gezegd dat ze zich ‘beter’ voelen dan mensen met een andere telefoon, maar blijkbaar is daar een reden voor.

Een online testje, Test of Wits, vroeg aan deelnemers of ze vooraf wilden aangeven wat voor telefoon ze hadden. Op die manier konden de resultaten van de deelnemers gelinkt worden aan het merk telefoon.

Alle vragen waren relatief simpel en er werd dan ook vooral gekeken naar de tijd die mensen nodig hadden om de multiplechoicetest af te ronden. Als we kijken naar de resultaten dan is te zien dat mensen met een iPhone met kop en schouders boven de rest uitsteken en dat mensen met een BlackBerry in hun broekzak een stuk trager zijn. (via: dailymail.co.uk)

Merk – Gemiddelde tijd (seconden)
Apple 94
Google Nexus 99
Samsung 103
HTC 105
Nokia 109
Blackberry 118

Nog geen reacties

 1. Ik heb een Nexus, maar zo slim ben ik niet hoor…

  En Sony staat er niet eens bij, dus die zijn zo dom als het achterste van een varken dan?

 2. En eigenlijk bewijzen zo’n statistieken niets. Je kan evengoed een poll doen, wie van de gebruikers gezichtsbeharing heeft, en welk merk van smartphone ze hebben.

  Conclusie kan dan bv zijn, dat er meer mensen met gezichtsbeharing Samsung gebruiken, dan gelijk welk ander merk. Wat bewijst dit dan ? Helemaal niets !

  Volgende pagina laat een grafiek zien, dat sinds 2006 het aantal moorden in Amerika, bijna linear daalt met het marktaandeel van Internet Explorer :

  http://gizmodo.com/5977989/internet-explorer-vs-murder-rate-will-be-your-favorite-chart-today

  Conclusie moet dus zijn dat Internet Explorer mensen moordlustig maakt?

 3. Heb de test gedaan. Kunt beter niet nadenken maar blind klikken op een van de 4 opties totdat de goede wordt aangekruist. Dat gaat het snelst. Met nadenken 1.30 (ben inderdaad een BB bezitter) en trial and error 33 seconden…………

 4. Moest dit een juist onderzoek zijn zou je de resultaten misschien kunnen linken aan de gemiddelde leeftijd van de gebruikers. Blackberry is meer een zakelijk merk, dus de leeftijd zal iets hoger liggen dan bij een modemerk als Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *