iPhone-dief stuurt eigenaar 11 pagina’s met contacten

Auteur: , 3 Reacties

WTF-bericht van de dag, nee, van de week. Een Chinese iPhonedief heeft uit medelijden met zijn slachtoffer alle contacten in de bewuste telefoon uitgeschreven en, samen met de simkaart, opgestuurd naar de oorspronkelijke iGenaar.

Dat meldt de Chinese nieuwsdienst Xinhua. Ene Zou Bin merkte dat hij na een taxi met iemand te hebben gedeeld beroofd was van zijn iPhone. Onfortuinlijk genoeg had hij geen backup van de vele contactpersonen die op zijn iPhone stonden. Hierop stuurde hij een ietwat dreigend sms’je naar zijn nummer:

“I know you are the man who sat beside me. I can assure you that I will find you.”

Deze halve quote uit de film Taken werd opgevolgd door het volgende tekstbericht:

“Look through the contact numbers in my mobile and you will know what trade I am in. Send me back the phone to the address below if you are sensible.”

In plaats van de telefoon terug te sturen, retourneerde de dief 11 pagina’s met namen en aanverwante contactinfo. Een behoorlijke bitch om te moeten uitschrijven, ja. Want het zou om ongeveer duizend contacten gaan. Wellicht schrok de dief van Bins werkzaamheden in de kroegenindustrie, in China veelal gelinkt met de onderwereld.

De iPhone is nog altijd niet terecht. Of Bin genoegen neemt met de analoge data die de dief heeft opgestuurd is niet bekend. Hij reageerde slechts met “hij zal wel een opgezwollen hand hebben”.

Baas.3 reacties

Find My iPhone heeft kennelijk geen uitkomst geboden. Ik heb één woord voor de ex-iPhone eigenaar: iCloud.
”iGenaar”

Hahaha..ha..haa..
11 pagina’s.. wat een mooi mens. had dan gewoon printscreens gemaakt en uitgeprint.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).