“iPhone met groter scherm pas volgend jaar mogelijk”


Sinds Samsung haar telefoondisplays met anabolen is gaan inspuiten en onder leiding van de Galaxy Note steeds grotere displays aanbiedt, lijkt de markt meer en meer vertrouwd te raken met ouderwets grote telefoondevices. Er is er echter één die achterblijft: Apple.

Hoewel er genoeg geruchten de ronde doen over toekomstige iPhones met een groter scherm dan het 4-inch exemplaar op de iPhone 5, denkt analist Peter Misek van investeringsbank Jefferies niet dat Apple dit binnenkort überhaupt op de markt kán brengen. Zijn bedrijf deed onderzoek naar de haalbaarheid, en claimt:

“Based on research on Apple’s technology, we don’t think they can produce a larger screen iPhone until the middle of next year.”

Een iPhablet?

Daarnaast is het nog maar de vraag of Apple zich gaat mengen in de ratrace om het grootste scherm voor telefoons. Een iPhone met 6-inch scherm? Niet echt realistisch, die nichemarkt laten ze wel over aan Samsung. Maar dat de iPhone 6 in 2014 een groter scherm krijgt is uiteraard logisch.

9 reacties

 1. Een smartphone moet met een hand te bedienen zijn.
  Als ik een groter scherm wil koop ik wel een tablet. Wil ik een nog groter scherm dan koop ik een laptop/macbook wil ik een nog groter scherm koop ik een tv. Wil ik een nog groter scherm ga ik naar de bioscoop!!

 2. Sommige fabrikanten gooien producten op de markt zo van “we zien vanzelf wel of het verkoopt”. Verkoopt het voor geen meter worden ze uit de handel gehaald. Verkoopt het wel dan komen er meerdere smaken.

  Apple pakt het wat anders aan en die wil eerst een reden zoeken waarom een groot scherm nou een meerwaarde zou hebben dan alleen maar “groter scherm”.

  Apple wil sowieso niet te veel producten fabriceren, niet goed voor het premium gevoel vrees ik.

 3. Dat er nog niemand op het idee is gekomen om een “thumb-attachment” uit te brengen, zodat je tóch nog met 1 hand je smartphone kunt blijven bedienen :p .

  On topic: misschien is de reden dat er geen iPhones zijn met zo’n grote schermen, omdat het hun visie niet is. Apple is meestal toch de koppigaard op dat vlak, en probeert mensen hun visie en technologie ( of het gebrek daaraan ) op te dringen. Zoals een gebrek aan geheugenuitbreiding, omdat ze meer neigen naar een Cloud om dingen gedeeld te gaan opslaan ipv lokaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *