iPhone SE vs. iPhone 6s: welke accu houdt het langer vol?

Auteur: , 13 Reacties
iPhone SE vs. iPhone 6s: welke accu houdt het langer vol?

Het is de meest gehoorde klacht over de smartphones van nu: de accu is wel erg snel leeg. Brengt de iPhone SE daar verandering in?

Het is een interessante vraag, want waar de hardware de afgelopen jaren steeds energiezuiniger werd, groeiden ook de displays als kool. Apple bewandelt nu de omgekeerde weg, want de iPhone SE heeft de hardware van een iPhone 6s, maar de display is een stuk kleiner. The Wall Street Journal-journalist Geoffrey Fowler besloot te meten in hoeverre dat verschil oplevert qua accuduur.

“In tegenstelling tot andere recente Apple-producten is de iPhone SE een grote verbetering”, schrijft Fowler. “Uit mijn stress tests is gebleken dat de iPhone SE het tien uur uithoudt, twee uur langer dan de iPhone 6s en de iPhone 5s en bijna drie uur langer dan de Samsung Galaxy S7.”

Dat zijn indrukwekkende cijfers, al is het aan jou om te bepalen waar je prioriteiten liggen: wil je liever een groter toestel met een groter scherm óf ga je voor de kleinere smartphone met een betere accuduur?13 reacties

ook logisch dat deze 2u en nog wat langer mee gaat dan een S7, die zit 1,x inch hoger dan die kleine vergrootglas zoekend toestel,
@Jantje_555: in een groter toestel is ook plaats voor een grotere accu. Dat zou toch moeten compenseren.
@mashell: Aan de andere kant moeten er ook meer pixels aangestuurd worden, wat weer meer rekenkracht en dus energie kost.
@schlumpie: De rekenkracht zit niet alleen in de pixels, slecht geschreven apps die zware frameworks gebruiken met intense overhead zorgen voor battery drain. Wanneer een app gebruikt maakt van bijvoorbeeld Quartz 2D heeft toevoegen van pixels nauwelijks invloed op rekenkracht (denk aan mail, berichten, agenda, muziek). Heb zelf de iPhone 6+ en batterij gaat twee keer zo lang mee als van de iPhone 6 omdat deze twee keer zo groot is.
@mashell: plus, een samsung heeft meer functies en mogelijkheden dan zo een mini appeltje
@Jantje_555: en we gebruiken alle functies en mogelijkheden, gewoon omdat die er op zitten, nuttig of niet, maakt niet uit alles gebruiken. Des te eerder is de batterij leeg.
@lariekoek: Als je de functies die een S7 je biedt nutteloos vind ben je sowieso geen lid van de doelgroep waar Samsung zich op richt en heb je dus ook niet echt recht van spreken. Iemand die op zoek is naar een 458 gaat ook geen S80 afkraken omdat hij niet sportief genoeg is.
@dikdraak: jij begrijpt mij verkeerd geloof ik. Ik kraak geen functies of toestellen af, prachtig wat er allemaal kan en wees er vooral gelukkig mee als je er iets aan hebt, maar ga dan geen huilie huilie doen als daardoor de batterij sneller leeg is, dat is een logisch gevolg van iets gebruiken wat op een batterij werkt.
@mashell: Klopt, ik heb de 6+ (vanwege de grotere accu) en deze kan bij normaal gebruik twee dagen zonder op te laden.
@bassx: hier ook gemakkelijk 2 dagen met een 6s plus, bij normaal gebruik. Heerlijk.
Ik heb anders niet te klagen met mijn 6s….sinds iOS 9.3 heb ik aan het einde van de dag nog gewoon 40% over.
Ik zou altijd kiezen voor het kleinere scherm en de betere accuduur. Het is een telefoon. Gewoon bellen, berichtjes versturen, een beetje snel kunnen browsen, vloeiende OS… Je moet ‘m in je broekzak kwijt kunnen zonder dat ‘ie klem zit als je gaat zitten of autorijden.. Je moet een tijdje weg kunnen blijven bij een oplader zonder dat ‘ie de geest geeft..
Wel een goede reden om een iphone se aan te schaffen… bij mij namelijk ook een drama, die accu. Voor degenen die nog opzoek zijn, ik zag vanmiddag een aanbieding, hier is de iphone se 100 eu minder (met een tmobile verlenging o.i.d.). Linkje: http://www.savly.nl/de-nieuwste-iphone-se-16gb-bij-coolblue/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).