Op dit gebied blijft de iPhone concurrentie zoals Samsung wel voor

iphone-verslaat-samsung-concurrentie
Of zou den de Android-merken nog een verrassing in petto hebben?

De Snapdragon-chips van Qualcomm volgen elkaar in snel tempo op. Voor de Samsung Galaxy S11, die volgend jaar uitkomt zal de Snapdragon 865 als processor dienen. Deze chip zal ook voor tal van andere Android-smartphones worden gebruikt. De processoren worden altijd getest en op basis van scores ingedeeld. Inmiddels spotte een attente watcher dat Geekbench waarschijnlijk deze nieuwe chip getest heeft onder de naam ‘Qualcomm Kona for arm 64’. Hij was zo vriendelijk om de resultaten op Twitter te delen.

Men heeft deze chip getest op een smartphone met Snapdragon Chip, 6 GB RAM werkgeheugen en Android 10 als besturingssysteem. Uit het resultaat blijkt dat deze nieuwe chip duidelijk beter presteert dan zijn voorganger, de Snapdragon 855. Deze moest het namelijk hebben van scores van 3.400 en 10.600. Wanneer we dit vergelijken met dezelfde benchmark van de huidige iPhone XS Max, die is voorzien van een A12-processor, zien we dat deze met 4.800 en 11.200 beduidend beter scoort.

Bovendien zal de volgende generatie iPhones, die in september verwacht wordt, voorzien zijn van de nieuwe A13-processor. Deze zal logischerwijze nog beter presteren. Dit terwijl de Snapdragon 865-processor pas volgend jaar ingezet gaat worden.

Nu is de Geekbench test niet zaligmakend en betreft de benchmark nog niet het definitieve toestel. Toch kunnen we concluderen dat Apple op dit gebied wel haar voorsprong houdt. Of dat genoeg is om de inmiddels meer dan kritische consument te verleiden is, getuige de reacties onder de tweet nog maar zeer de vraag.

We hebben overigens al eerder gezien dat fabrikanten van Android-toestellen zeer creatief kunnen zijn om een voorsprong te claimen, dus wellicht verzinnen zij ook een alternatief om de snelheid van de processor op te voeren.

3 reacties

  1. Volstrekt irrelevant dat snelheidsverschil. Zeker als je kijkt naar de echte praktijktests waaruit iedere keer weer blijkt dat de Samsung flagships overall gewoon toch nog sneller zijn dan de iphones.

    Of een app nou opstart in een 1/100 seconde of 1/95 seconden. Totaal onbelangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *