‘iPhone X is amper te krijgen bij introductie’

iPhone X
Het gaat lekker bij Apple… De verkoop van de iPhone 8 valt tegen, omdat veel mensen wachten op de iPhone X. Maar die laatste is waarschijnlijk snel uitverkocht.

Over exact een week starten de pre-orders van de iPhone X. Nog een week later moeten de eerste toestellen afgeleverd worden. Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo moeten we er rekening mee houden dat de voorraad in eerste instantie behoorlijk beperkt is: er liggen slechts 2 tot 3 miljoen iPhones klaar voor de launch.

De productie van de iPhone X verloopt tot dusver problematisch, omdat leveranciers moeite hebben met de flexibele printplaat voor de antenne. Die problemen zouden zijn opgelost door een nieuwe partij in te schakelen, maar voor de productie op volle kracht loopt, zijn we al gauw een paar weken verder.

Verder zijn er nog een aantal andere problemen, waardoor Kuo verwacht dat er bij de lancering amper toestellen op voorraad zijn. Hij verwacht dan ook dat er in het vierde kwartaal ‘maar’ 25-30 miljoen iPhones verkocht worden, waar hij eerder nog rekende op 30 tot 35 miljoen. In het voorjaar van 2018 moet de verkoop echt op stoom komen.

Nog geen reacties

 1. Net alsof bij de nieuwe releases van de vorige Iphones ze voor het oprapen lagen … Vaak zat gezien dat men ondanks een preorder nog weken moest wachten op een nieuwe iphone 6 na launch enzo.

 2. Destijds bestelde ik mijn (huidige) 5s direct toen het mogelijk was via de apple webshop en paar dagen later lag hij thuis… hopelijk valt het mee met de X, want ik kan op m’n 5s amper nog om de barsten in het scherm heen kijken 😐

 3. Vraag creëren. Hele basale marketing. Werkt uitstekend. Kom op, het is een telefoontje. Van een auto, laptop, telefoon, strijkbout of televisie kan de productie gewoon opgeschroefd worden. Dit is bewust de prijs hoog houden.

  Toevallig was ik aan het kijken naar evt een andere telefoon. Iedereen zit te pushen: neem de 8, die is hetzelfde als de 10, op het scherm na. Neem de 8. Neem de 8!!! Maar die is dikker en lelijker dan mijn huidige 7, dus die sla ik even over. En om nu 700 bij te gaan leggen voor een groter scherm (de andere nieuwe functies zijn gaaf, maar ik ga ze niet gebruiken).

  Deze onrust creëren ze heel erg bewust. Mensen twijfelen of ze het gaan doen. Wel of niet. Dit is gedaan om je over de rand te tillen. Dan is er de twijfel: ga je voor een 64 GB? Nee. Dat is net te weinig. Gewoon de 128 GB die iedereen bestelde bij de 7. Oh, wacht, die bestaat niet meer. Je moet meteen naar de 256 GB. Gewoon even een jaartje wachten, kun je de verbeterde X gewoon voor een normale prijs halen met de kinderziekten eruit. Oh, en als het even kan:
  – Betere gradatie van waterdichtheid
  – USB-C poort ipv lightning
  – 512 GB mogelijkheid
  – Jet Black mag weer terug komen (nieuwe glazen achterkant voelt net zo goedkoop aan als Samsung S8)
  – Quickcharge kabel MEELEVEREN incl accu

  Apple maakt geweldig fijne producten. Maar de prijzen beginnen echt ridicuul te worden.

  • @willeme: die ‘buzz’, die gecreëerde marktvraag, is één van de grootste redenen waarom mensen, en dan met name jongeren en mensen uit de (sociaal-)economisch zwakkere lagen van de bevolking zichzelf in de schulden steken. Of het nog typisch egocentrische Millennials betreft of de drang naar (onbereikbare) sociale status, dat maakt niet uit. Maar de economische impact is enorm. Mensen realiseren zich niet dat een schuld, en zeker een die ze niet kunnen aflossen, nog jaren blijft achtervolgen.

   Recent nog meegemaakt met vrienden die hun huis (categorie: starterswoning) in de verkoop deden; tot vier (!) keer toe liep de verkoop spaak vanwege dit soort ‘leningen’ of schulden. Bizar.

   • @RRRobert: heeft niets met “ the buzz” te maken denk ik. Het overgrote deel van de tel. Abbo’s word afgesloten na de zogenaamde “ buzz “ …. met bergen voorraad.

    De pest is dat alles maar mogelijk is en mensen niet nadenken.Sommige Studieschulden … private lease auto’s … creditcards … postorder bedrijven …. kopen op afbetaling bij mediamarkt … etc etc etc. Puur hebzucht en domheid en telefoon abbos zijn daar maar een klein onderdeel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *