Apple: iPhone X’ scherm en MacBook Pro’s hardeschijf gaan kapot

Pijnlijk
Ga zo snel mogelijk naar een Apple-winkel want je kunt zo al je bestanden kwijt raken!

De buzz rondom de nieuwste producten van Apple begint een beetje te kalmeren en hoewel het miljardenbedrijf stevige winsten boekte kelderde de koers vorige week ook nog eens. Grote technische problemen bij de iPhone X en MacBook Pro kunnen daar dan ook nog wel bij.

Apple laat zelf weten dat er flinke problemen zijn bij bepaalde modellen van de twee vermelde toestellen. Bij de iPhone X kan het scherm het zomaar begeven. De display kan uit het niets niet meer reageren op aanrakingen of juist denken dat hij aangeraakt wordt zonder dat je iets doet. Nu is de kans dat het toestel uit zichzelf al je spaargeld aan het WNF doneert redelijk klein, maar vervelend is het zeker.

Nog vervelender is het probleem omtrent MacBook Pro’s verkocht tussen juni 2017 en juni 2018. Deze laptops van 13 inch (zonder touch bar) hebben een ‘foute’ hardeschijf die zomaar kapot kan gaan en daardoor al zijn bestanden kwijt kan raken. Vooral het probleem rondom de MacBook Pro is dan ook erg kwalijk, zeker als je je bedenkt dat gebruikers al gouw duizenden euro’s hebben neergeteld voor een high-end laptop. En het is niet eens de eerste keer dat Apple blundert met het toestel.

Kortom, heb jij een iPhone X of een MacBook Pro (juni 2017-juni 2018), dan kun je de problemen gratis laten verhelpen bij een Apple winkel. Vooral als je een risico-MacBook Pro bezit zou ik als de wiedeweerga naar een winkel gaan, want je wil natuurlijk niet al je bestanden kwijt zijn.

2 reacties

 1. En het blijft maar doorgaan.
  Zoals ik al veel vaker zei, het Apple van vroeger is dood.
  Nauwelijks nog innovatie, software die vaak ondermaats is bij release, hardware issues en alsmaar stijgende prijzen.

  Een soort Nederland, steeds meer betalen voor minder op alle vlakken.
  Of dat nou in de file staan is, gezondheidszorg, de melkkoe of wat dan ook.

  • @turbobrick: Ook in de tijd van Steve Jobs waren er genoeg errors te melden. Ook toen waren de producten niet zeer vooruitstrevend en de specs ook niet bijzonder. En de prijzen? Die waren toen ook erg hoog. Mijn Sony Vaio was sneller, goedkoper en beter uitgerust dan de MBP van mijn broertje. De Sony was niet alleen goedkoper, maar had ook meer opslag en RAM.

   Echt: zoveel is er niet veranderd. De concurrentie heeft een grote inhaalslag gemaakt, maar de Apple producten hebben vaak nog gewoon dezelfde voor en nadelen.

   Het is net zoals met Nederland. We blijven maar zeuren dat vroeger alles beter was en het compleet fout gaat en alles minder is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *