iPhone XI releasedatum bekend, topman praat mond voorbij

Nog maar even wachten
De iPhone XI-reeks komt zeer binnenkort uit.

Apple-fanaten hoeven niet meer heel lang te wachten tot de volgende iPhone uitkomt. Ja, de grote veranderingen zoals het verdwijnen van de notch, de introductie van 5G en een in-display vingerafdrukscanner laten nog even op zich wachten, maar dat neemt niet weg dat de iPhone XI een solide toestel belooft te worden dat zeer binnenkort in de schappen zal gaan liggen.

Althans, als we de blunder van Softbank-topman Ken Miyauchi mogen geloven. In een interview onthult hij namelijk dat de iPhone XI op 20 september uit zal komen. Dit nadat een journalist aan hem vraagt wat de internet- en smartphoneprovider met een aankomende nieuwe wet gaan doen (via: Macokatara )

Het wordt in Japan namelijk straks verboden voor providers om smartphones in combinatie met dure abonnementen te verkopen. Dit zal ongetwijfeld impact hebben op hoe een bedrijf als Softbank de iPhone XI in de markt brengt, zo dacht ook de journalist die Miyauchi de vraag stelt.

De topman antwoordt vervolgens: “Eerlijk gezegd vraag ik me af of ik dat voor ongeveer 10 dagen zou moeten doen. Nee, ik moet dat niet zeggen. Hoe dan ook, ik weet de releasedatum van de nieuwe iPhone niet, maar ongeveer na 10 dagen zal de iPhone los verkrijgbaar zijn en daarna maken we er een bundel van.”

Hij zou de exacte datum dus niet weten, maar zegt wel dat de iPhone ongeveer 10 dagen verkocht zal worden voordat de nieuwe wet op 1 oktober in gaat. Ofwel, van 20 september tot 1 oktober zou het toestel los verkrijgbaar zijn, waarna hij in een bundel verkocht zal worden. Die datum komt overeen met voorgaande iPhone-lanceringen, voornamelijk tussen 16 en 22 september uitgebracht.

Zoals gezegd, de nieuwe iPhone’s krijgen weinig bijzondere features mee. Sterker nog, de iPhone XI zou een directe opvolger zijn van de XS, XR en XS Max, inclusief even groot scherm, vergelijkbare specs en hetzelfde design (check de eerste renders hier).

Lees ook: Dit is de iPhone XI

Bron:
Foto @OnLeaks (via Compareraja)

4 reacties

  • @turbobrick: Zeker weinig nieuws aan de nieuwe iPhones, maar hetzelfde geldt voor de grote jongens bij Android. Dit jaar is tot dusver een zeer middelmatig smartphone-jaar. Hopelijk komen volgend jaar de vernieuwingen weer om de hoek kijken!

   • @yannickspinner:Natuurlijk zijn het allemaal itteraties maar wil ik het toch wel nuanceren.

    In de eerste plaats hebben we gezien dat de eerste stappen voor 5G gezet zijn. Heb je niet overal wat aan (zeker niet hier in NL) maar de techniek is er al klaar voor en wordt zorgvuldig geslepen dat we volgend jaar en het jaar erop geen antenna gates hebben en andere fratsen.

    Je ziet ook veel stappen gezet worden naar zoveel mogelijk scherm incl. complete schermen zonder notch of hole. Dat is toch echt de toekomst qua design.
    Ook qua authentificatie hebben we stappen gezien inscreen fingerprint sensoren die steeds beter werden en vollop gebruikt worden.

    Design en build quality is toch ook wel beter geworden en we zien toch echt wel een verschil tussen modellen van vorig jaar en nu. Dat in tegenstelling tot de Iphone die straks al 3 jaar exact hetzelfde oogt als je hem in je hand houd.

    Het Fold gebeuren is nog ‘pending’ maar de eerste stappen zijn gezet maar nog niet op de markt. Schijnt niet mee te vallen maar we gaan het zien. Ook hier zie ik toekomst.

    De Note10 komt als eerste met een IP69 rating, toch ook weer een stapje verder en we zien 45W fastcharge en dat zal echt rap gaan. We zullen het gaan zien maar de techniek is er.

    Op camera gebied behoorlijk wat gedaan. Met name mbt wideangle lenzen en extra optical zoom is nu echt een ding geworden.

    Wat te denken aan de introductie van UFS3 geheugen en dat maakt wel degelijk uit getuige de OP7pro.

    En tenslotte hebben we VEEL mid tier smartphones gezien die heel veel doen voor minder dan de helft van de prijs, en soms wel 1/3 !!
    Wat te denken van de Pixel 3a die gewoon hier en daar nog steeds de beste foto’s maakt en perfect is voor mensen die Vanilla Android willen, snelheid en snelle updates.
    Maar ook de Samsung A series vinden gretig aftrek met grote teardrop schermen en hoge build quality die sommige Flagships er gedateerd uit laten zien.
    Ook Xiaomi heeft laten zien wat de Mi9 brengt voor iets meer dan 400 euro !!
    Ik denk dat dat de grootste sprong is dit jaar. Telefoons van zo’n kleine 300 tot 450 euro die op veel punten niet onder doen voor flagships maar voor minder of soms zelfs 1/3 van de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *