iPhone XS Max 512 GB is met 1.659 euro duurste iPhone ooit

iPhone
Verschrikkelijk duur of een gerechtvaardigde keuze van Apple?

Nederlanders en koopjes. Twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vandaag gaat het bij de koffiecorners en op scholen natuurlijk over de nieuwe iPhones. Men spreekt dan niet zozeer over de technologie, maar over het prijskaartje. De nieuwe iPhones zijn namelijk behoorlijk aan de prijs en dat maakt wat los.

De duurste nieuwe iPhone is de iPhone XS Max. De prijzen van dit topmodel beginnen bij 1.259 euro voor 64 GB opslag. Er zijn twee upgrades mogelijk. Een upgrade naar 256 GB, dan kost ‘ie 1.429 euro, of een upgrade naar 512 GB. Dan komt je zilveren, spacegrijze of gouden iPhone uit op een bedrag van maar liefst 1.659 euro. Tel hierbij een optionele AppleCare+ garantie bij op (229 euro) en een Apple-hoesje (50 euro), dan ben je in totaal bijna 2.000 euro kwijt.

Apple is gedurfd om een smartphone zo duur te maken. Aan de andere kant heeft het techbedrijf letterlijk schijt. Vorig jaar was de iPhone X de duurste iPhone ooit en qua verkopen had Apple weinig te klagen. Reden voor het bedrijf uit Cupertino om met de iPhone XS Max nog een stapje verder te gaan.

De discussie omtrent de prijs is nu echt losgebarsten. Er zijn immers tal van argumenten te verzinnen om die prijs van 1.659 euro te verdedigen. Je hebt immers een computer in handen die fraaie foto’s en video’s kan maken. Daarnaast gebruik je het ding dagelijks van ’s ochtends tot ’s avonds. Anderen stellen juist weer dat Apple compleet is doorgeslagen en wijzen naar de concurrentie. De Samsung Galaxy Note 9 met 512 GB kost bijvoorbeeld 1.249 euro en is daarmee 410 euro goedkoper. Er is geen winnaar of verliezer in deze discussie. Het komt op persoonlijke smaak aan of die iPhone XS Max nu écht die ruim 1600 euro’s waard zijn. De vraag is echter: wat gaat Apple volgend jaar doen?

22 reacties

 1. Het is niet eens de prijs waar mijn mond van openvalt. Apple producten zijn nu eenmaal altijd duur geweest. Dat is het probleem niet.

  Maar zoals in de tekst aangegeven staat, ben je er dan nog niet eens. Je hebt een iPhone xS die je niet eens op een moderne MacBook kan aansluiten!

  Uiteindelijk komt het wel op een redelijke prijs uit
  iPhone XS 512 GB – € 1.659
  Apple Care: € 229
  Leren hoesje: € 55
  Beschermfolie: € 29,95
  AirPods: € 150,- (EarPods retour)
  Adapter voor snelladen: € 59
  Lightning naar USB-C kabel: € 25

  2.206,95. Bij Samsung krijg je die items ook allemaal mee. En we vonden 2k voor een laptop al een hoop ;-).

  • @willeme: zou die samsung ook 4/5/6 jaar mee gaan denk je ?

   Grappige is dat ik op verschillende sites allemaal mensen zie die geen XS gaan kopen want is te duur … hun 4S (!) doet het nog prima. En zeker de 5 en 6 . Lijkt me juist een prima reden om een “dure” iphone te kopen.

   Mijn vrouw slaat dit jaar ook over. Haar 6S werkt prima. Je ziet nog bergen iphones 6/s in ut wild. Hoe vaak kom je nog een S5 of p7 tegen ?

   Uitzonderingen daargelaten … maar die zie je niet veel meer. De meest van de s5 en P7 eigenaren zijn alweer aan hun 2e of 3e telefoon toe. Diezelfde mensen zijn uiteindelijk veel duurder uit omdat ze liepen te bashen over de hoge prijs van de iphone 6/s.

   Wil je goedkoper dan de xs of xr dan is de 7 of 8 nog als instapmodel te krijgen. Gaan nog jaren mee en die “oude” iphones verslaan nog steeds voor 90% de gloednieuwe concurenten in de prijsklasse van 500/600 euro. Kwa snelheid maar ook kwa foto’s en zelfs vaak kwa beeldscherm.

    • @jantje_555: geweldig voor je .. zoals ik schreef “uitzonderingen daargelaten”

     Laten we niet moeilijk doen. Er zijn nog bergen iphone 6/s modellen in gebruik en je komt ze vollop tegen. Ow en de 5s modellen ook en hierboven gaf ik een 4s voorbeeld ( uit 2011 … ook uitzondering natuurlijk .. dat snap ik ook nog wel ).

     Nogmaals de 6/s modellen vollop en amper s5 of p7 bijvoorbeeld. Die s5 / p7 eigenaren die toen aan het klagen waren over de iphone 6/S prijs … zitten nu waarschijnlijk op telefoon 2 of zelfs model 3 … en zijn uiteindelijk veel duurder uit.

     • @dgh74: die vergelijking van jou gaat echt niet op en is buiten de context hier hoor. er zullen evenveel mensen hun mobieltje vroeg wegdoen, kwijtspelen of in stukken laten spatten bij zowel +1000 als -1000 euro toestellen

     • @jantje_555: valt mee hoor .. ik heb gewoon geen zin in domme mensen.

      De vergelijking gaat namelijk gewoon op. Wanneer 10% van de telefoons in stukken spat bijvoorbeeld .. dan blijft nog 90% over om te vergelijken.

      Maar goed … tjuzzels

     • @dgh74: Het ene moment loop je te pochen met verkoopcijfers en nu stoer doen over hoeveel jaar een iPhone mee kan.

      Gezien de verkoopcijfers kopen mensen regelmatig een nieuwe iPhone want het marktaandeel stijgt niet. Kortom de mensen die er 4 a 5 jaar mee doen zijn exoten.
      De massa wisselt na 2 a 3 jaar hetgeen op geen enkel platform anders is.

      Daarbij, stoer die updates maar we hebben nog nooit een iPhone gezien die al die jaren met de accu volhoud. Niet bepaald een goede trackrecord op dat vlak.

     • @turbobrick: en wederom domheid en verbuigen naar eigen waarheid.

      Hoeveel ACTIEVE iphones zijn er … hoeveel nieuwe worden er verkocht ( google maar ). De feiten en cijfers wijzen het uit turbo. Die “oudjes” worden nog vollop gebruikt. Iedereen met een beetje kennis en interesse weet dit .. maar men vergeet het zodra een nieuwe iphone uitkomt.

      Ik koop iedere 2 jaar een nieuwe iphone. Dat is niet omdat ie vervangen MOET worden … maar omdat ik dat leuk vind. Ook ik had nog prima mijn iphone 6 kunnen gebruiken.

      Idd de 6S van mijn vrouw heeft een nieuwe batterij. So what ? Koste 25 euro en hij gaat nu het 5e jaar in. En ook al betaal je volle mep voor een nieuwe batt … ze is nog altijd goedkoper uit. Hoeveel S5 / p7 zijn er verkocht …. hoeveel zijn er nog actief in gebruik ? En wat is de reden daarvan ?

      En voor alle duidelijkheid. Het zal me een worst zijn of iemand een ander merk koopt. Het gaat mij om het ondoordachte blaten over prijzen.

      En last but not least. De prijzen zijn dit jaar niet eens verhoogd !!! Er is een duurder model uit … maar de andere modellen zijn net zo duur als vorig jaar. De x is een van de best verkochte high end toestellen ( niet alleen van apple … maar in het algemeen ) … en hetzelfde gorepje zeikers zit over dezelfde prijzen als vorig jaar te zeiken 🙂

      Nou zeikzuh en koop een samsung !

     • @dgh74: de 6S van je vrouw gaat het 5e jaar in … best knap want de 6S is in de US gereleased in sept 2015. Dus tenzij jullie een Delorean met de Flux capacitor hebben gaat dat ding NIET het 5e jaar in. Is nu dus nog niet eens echt 3jaar oud en je bent al bezig aan de 2e batterij.

      Actieve telefoons zegt geen reet, iphone 4 tm 5S zijn afdankertjes die gebruikt worden als ipod in de auto, de kids lopen ermee, voor de whatsapp van oma en ga zo maar door.
      Wat is daar so bijzonder aan ? Iedere willekeurige smartphone uit 2011 kan vandaag nog steeds simpele taken vervullen.
      Dit wordt mede gestaafd door de vele artikelen van apple fanboys die altijd moeten wijzen naar het matige percentage van het meest current OS versie ban android op de gebruikte devices.
      Je ziet mog flinke aantallen die draaien op 5 jaar oude android versies.
      Het feit of je nu wel of niet updates hebt doet daar niks aan af want schijnbaar vervult het nog steeds een taak.
      Wederom, helemaal niet spannend of bijzonder.

      Je zegt het zelf al, om de 2 jaar wat nieuws omdat je dat wilt. En dat held voor de meesten zeker gezien een smartphone vaak gekoppeld is aan een abo en velen dan weer wat anders willen en dat ding weer door schuiven.
      Deed ik ook, en is heel normaal.

      Ergo, het lange update excuus is voor de meesten leuk om te weten maar boeit weinig want voor ze 2 major upgrades verder zijn is de nieuwe machine alweer in aantocht.

     • @turbobrick: eens 4e jaar in. Denkfout van mij … gaat nog 2 jaar mee met nieuwe batterij en ios 12. En das nie gek.

      Je kan lang en heel breed lullen. Hoeveel iphone 6 en 6s zie je nog in het wild. Hoeveel s5 of p7 ?

      Je kan draaien en afdankertje erbij halen … ik heb het niet over afdankertje … wanneer ik in een trein zit zie ik nog vollop iphone 6 / 6s in volledig in gebruik. Period .. FEIT en waarheid.

      En idd … daarna kunnen ze ook nog eens jaren mee als afdankertje.

     • @dgh74: ow en ja iedere willekeurige telefoon uit 2011 kan simpele taken volbrengen. Het is alleen een feit dat een samsung uit 2011 een collectors item is … en ik zie ze nooit hoor en jouw kids nog steeds oude 2011 iphones gebruiken om oma te appen.

      Dan is jouw “dure” geld aan de 4s / 5 goed besteed wanneer ze 7 jaar later nog steeds worden gebruikt of niet ?

     • @dgh74: Vanaf de 6 zie je ze dagelijks in het wild .. Nergens zeg ik dat de 6 (en up) afdankertjes zijn. Die 4 tm 5(s) zijn dat wel.
      Heeft allemaal deels te maken met de grote van het scherm oa, want vrijwel niemand wil meer lopen pielen op zo’n klein scherm.

      Voor Android geld hetzelfde, genoeg oudere modellen in gebruik maar gezien de prijzen zullen mensen wellicht sneller wisselen en minder lang ermee lopen.
      Mind you, voor jouw X kocht je voor de helft een OP6 en straks een nieuwe 6T en je hebt geen cent extra uitgegeven terwijl je wel gewoon de nieuwste features hebt, nieuwste OS versie, etc.

      Grappig om te zien hoe het Iphone verdedigings platform verschoven is van features, beste camera, security, etc naar koers van het apple aandeel (verkoop aantal), en de lengte van updates …
      Alle andere zaken zijn niet valide meer, en daar zou het juist om moeten draaien, de hardware, de software, de mogelijkheden, en natuurlijk de prijs.

      Nu blijft alleen nog maar de zogenaamde updates over als ‘wapen’ en als je het echt niet meer weet kan je het altijd nog hebben over de mega winsten van Apple en zelfs claimen dat een dure iphone bijna een investering is want de restwaarde, bla bla bla.

     • @turbobrick: jup en wanneer ik nu mijn iphone x verkoop voor 600 dan koop ik de nieuwe xs voor 550 …. en ??

      Alleen ik heb de keus om 5 jaar met mijn x te doen … de op6 is nergens meer te bekennen over 5 jaar en de op6 gebruiker is dan al aan zijn 2e of mischien 3e mobiel bezig.

      Dat ik kies om volgend jaar de X2 aan te schaffen is mijn beslissing. Maar dat mijn x nog prima 4 jaar mee kan met volledige ondersteuning en werkbare snelheid …. is een feit. Mischien batterij idd … goh goh

      Laten we verder ophouden man .. komen hier toch niet uit. Ieder zijn ding.

     • @dgh74: ik ben de enige die normaal antwoord.
      Jij komt met restwaarde onzin en verkoopcijfers om je updatebeleid te verdedigen.

      Niks van wat je zegt verandert iets aan de matige release en de krankzinnige prijzen.

 2. Hahahaha… stelletje stakkers. Kun je het duurste model niet betalen? Apple heeft genoeg goedkopere modellen. Als je de prijs te hoog vindt, dan is dit toestel niet voor jou bedoeld. Stop met deelnemen aan de rat race.

  Rat Race:
  “is a term used to describe a frustrating, hard-to-break financial lifestyle. It is a lifestyle that is lived by countless people, oblivious to the very nature of it, to a degree that even when called upon, vehemently deny it.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *